dimarts, 26 de juny del 2012

Parada a Mossman, Janbal Gallery & goodbye Cairns


Després de veure cocodrils i de quedar xops, vam continuar l'aventura (que ja començava a acabar-se). Carretera i manta, roda punxada, parada, intermitents, gat, cargols, canvi de roda i a reemprendre el camí. 

Tot llegint la "lonely planet", la guia turística que portàvem, vam veure que a Mossman (poble entre Cape Tribulation in Cairns) hi havia una galeria d'art aborígen on podies fer tallers de pintura (aborígen, és clar). Vam decidir que hi pararíem.

Vam arribar a Mossman i ja no plovia!!! Que bé!!! tot buscant, buscant vam arribar a la "Janbal Gallery", la galeria d'art que estàvem buscant. 

Per fer els tallers de pintura aborígen calia reservar amb anterioritat, però.. nosaltres, així de xulos, vam presentar-nos allà i després de visitar la galeria i veure que no hi havia ningú més, vam preguntar-li a en Binna si podiem pintar (hahah si, com nens). Ens va dir que cap problema. Ens hauria agradat pintar un Boomerang o un Canvas, però nois... ja sabeu que nosaltres som: POOR STUDENTS i ens vam conformar en pintar una "pedra màgica". Perdoneu, no és una pedra, és un fruit. Un fruit que té propietats curatives en la cultura aborígen.

Ens va donar les pintures. En l'art aborígen només s'utilitzen 3 colors:
BLANC símbol de la pluja
MARRÓ símbol de la terra
GROC símbol de (no me'n recordo!!!! gggrrr....)

I després els pinzells. Els pinzells són la cosa més senzilla que us podeu imaginar: un escuradent!!! Un escuradent o també el que vindria a ser un pal xino, on la punta és fina i el cos és més gruixut.

A partir d'aquí, ens va deixar unes mostres per inspirar-nos i... deixar volar la imaginació!!  



mmmm... són molt bonics, però a nosaltres ens sortiran igual de bé??!!!




Comencem a fer les primeres taques...






I després d'una hora de taller de pintura aborígen, el resultat és aquest:




Entre pitus i flautes vam estar 4h a la galeria d'art. Parlant, compartint cultures, pintant, observant art aborígen, i fent música. En Binna ens va fer un mini-concert de Didjeridoo.

A les 5 de la tarda vam deixar la galeria d'art per fer camí, ara sí, cap a Cairns. Ja era fosc i... tornava a ploure!!! Havíem de buscar lloc per domir. Plovent, no podíem anar a un càmping. Així que... vam trucar a una amiga de l'Eudald que treballa en un Backpacker. Ens va dir que tenia lloc (només 3 places!!!). Així que.. de seguida que vam arribar a Cairns (pels volts de les 7 del vespre), ens vam instal·lar al backpacker, vam anar a plantar la tenda (ja que estava molla de la nit anterior) a casa l'Aida i vam anar al supermercat a comprar el sopar. Menú del dia: dips i truita de xampinyons i albergínia. Bé... això de truita va ser un intent fallit!!! Com volíem que una paella de backpacker, que utilitzen milers de turistes cada any, no s'enganxés??!! Vaja... que quan vam girar la truita... vam decidir fer un remanat!

Després d'un bon sopar, ens en vam anar a passejar pel "passeig marítim" de Cairns. Marea baixa, així que teníem el mar beeeeeeeen lluny del passeig. Es fa ben estrany passejar per un passeig marítim del quan està prohibit banyar-se al mar. I ja després de païr el sopar, ens en vam tornar al backpacker. Les 11 de la nit i cap a dormir que l'endemà al matí a les 5 hem de ser a l'aeroport de Cairns per tornar a la capital de Queensland.



5 comentaris:

  1. Hola Neus,
    Fantàstic aquest taller de pintura aborigen, em recorda el pintar mandales... minuciós, relaxant, però el tema dels colors com resulta? Recordes el llibre que et vam regalar "La pedra insòlita"?.
    Pintar damunt d'una pedra és com donar-li vida... Tot un poema!
    AH, Vull veure millor la pedra i jo ja tindria un lloc on posar-la.
    Una abraçada i tinc moltes ganes de veure't.
    La mare.

    ResponElimina
  2. Hola Neus, ja e vist que amb comunicas el dia de tornada mol be, pro segons diu la teva mara vols anar tres dias a Bali,aprofitu ara
    que ti trobas, diemna que estas mes aprop e vist que practicas l'art avorigen junt amb els teus amics.Amb la iaia hem anat repasan les tevas fotos australianas,sembla ahir que vas marxar pro dintre poc turnaras altre vegada aqui casa teva ,i a la teva estimada Catalunya.
    Els teus avis que t'estimant siscu i M Tersa.

    ResponElimina
  3. Hola Neus.aquet mon tot arriba i tot s'enva, aprop estas de fer l'arribada,fa un any que vas marxar per venir aquesta terra austreliana a estudiar l'igles i espebilarte per aquest mons de Deu, crec que la teva experiencia et servirá mol per la lluita de la vida ,aprofitu be ara que s'acaba, aquest recors et perduraran tota la vida
    L'avi i la iaia fins ben aviat

    ResponElimina
  4. Previsualitza

    Edita
    Mi Mundo de Girasoles... ha dit...

    Neus ja tu no et tornes a Catalunya ni que vulguis !

    Carlos va vindre des de Brisbane tot l'agost i ara em tocarà a mi anar-hi ! :P

    Em va portar una pintura dels aborigens feta a ma i està super xula amb els colors que tu dius ! Que bonica la teva experiencia que estàs vivint ! Ja pagaria jo, per estar allà ara mateix !

    Gaudeix molt i per mi, que ja em tocarà !

    Et segueixo ! Una abraçada : )

    ResponElimina