diumenge, 22 d’abril del 2012

Lamington National Park *1.04.2012*


Diumenge 1 d'Abril amb uns quants estudiants de l'acadèmia ens en vam anar a fer una visita al Lamington National Park, Gold Coast. A les 6 del matí ja vam posar rumb cap al sud per fer una ruta de 4x4 primer i de 2x2 després. Aclareixo: 4x4 a l'estil camió de bombers i 2x2 a l'estil "aixeca't i camina!". 

Aquí teniu el nostre "camió de bombers" per fer ruta forestal.

De camí, vam poder veure Cangurs en el seu hàbitat natural



I pels amants de les Germanes McLeod (em sembla que sóc la única) aquí teniu unes quantes fotos que recorden ben bé aquesta sèrie.

Aquí teniu el cotxe de la Jodi. De camí entre Drovers Run i Fisher.












I aquí un dels germans Ryan (autèntic Cowboy) amb els seus gossos de tura!!!






















Diferents vistes des dels punts alts del parc:



I ara una mica de culturilla forestal:
A l'estat de Queensland i NSW abunden els boscos d'eucaliptus. Aquests són famosos sobretot perquè és l'únic espai on podem veure (si estem de sort) algun Koala dormint o menjant (si clar.. no fan altra cosa!). Ara bé, sabieu que els boscos d'eucaliptus necessiten ser cremats per regenerar-se? 
Deixeu que us ho expliqui. En primer lloc, la fulla d'eucaliptus és caduca i per tant després de caure es descompon. Això ja ens dóna pistes de ser un comburent de primera mà. D'altra banda, les fulles d'eucaliptus desprenen un oli que, en cas d'incendi, crema com un dimoni.
Els aborígens australians, amb gran coneixement de tot el que els envolta, sabien que per regenerar un bosc d'eucaliptus l'havien de cremar, i així ho feien. Però... amb l'arribada de l'home blanc van deixar de cremar boscos. El seu entendre (el de l'homra blanc, vull dir) calia preservar-lo i prevenir-lo del foc. Temps el temps.... l'home blanc va adonar-se que els boscos si no es regeneren perden fertilitat i en cas d'incendi el foc es fa més difícil de controlar. Amb el pas dels anys, el govern ha permès cremar els boscos d'eucaliptus de forma controlada una vegada a l'any per millorar-ne, així, la fertilitat i tenir uns boscos amb vida. 

Però aquí hi ha una diferència clara entre un "bosc d'eucaliptus" i un "rainforest". El Rainforest es caracteritza per ser obac, humit i espès. El bosc d'eucaliptus per ser sec, assolellat i amb sotabosc baix. El canvi entre un tipus de bosc i un altre és espectacular. D'una banda en el rainforest es fa impossible veure que hi ha més enllà dels arbes (és com una selva!!), cosa que en un bosc d'eucaliptus la visibilitat és més bona.

Bé, us he fotut el rotllo dels eucaliptus i els rainforest i... no tinc cap foto on pugui ensenyar-vos la diferència entre ambdos. Us ho imagineu, d'acord? :D


Continuem amb els arbres.
Aquí el tenim. Són alts, ben plantats, forts. Són la suma de molts. Neixen de sota terra, s'entortolliguen entre ells i moren quan veuen la llum del sol. Si, és aixi!
Per dins? Buits!! Fins i tot podrem escalar l'arbre per l'interior del seu tronc.












I ara una mica de ruta pel "bosc vertical"


















I tot enfilant arbres, les vistes són espectaculars!




Deixem el parc natural de Lamington i ens dirigim a Springbrook National Park. Núvols, cel blau, muntanya i el fons... el mar.





Ens vam parar a dinar a la vora del riu. I tot pensant amb campaments vaig fer aquesta foto. Encara recordo els campaments al Pedrafora remuntant el riu amb aigua a... sota zero???







1 comentari:

  1. Mare meva Neus! per fi actualitzes!!!!!!!!
    Veient aquestes fotos dels Kangaroos m'he enrecorda't d'un video del youtube que em va fer molta gracia. Et passo al link pk el miris, ja em diràs el que:
    http://www.youtube.com/watch?v=1YyM30CRxB8
    Per cert, ara em mirarè american pie a veure que tal,m'has fet venir ganes de mirar-la! jajaj petons
    la cunyi.

    ResponElimina