divendres, 3 de febrer del 2012

MELBOURNE [part 3]: Platjes, St Kilda i Mornington.

Entre visita i visita al centre de la ciutat de Melbourne, tocava fer de turistia estiuenc. Com??!! visitant les platjes. 

El diumenge 29 de Gener la Sandra (la noia de Suècia que va estar estudiant a Langports i que ara viu i treballa d'"Au pair" a Melbourne) vam decidir agafar el transport públic i fer cap a les platjes de Mornington ja que ens havien dit que eren precioses. Abans d'agafar el tren, ens en vam anar a la oficina d'informació i vam preguntar com arribar a Mornington. Haviem d'agafar el tren direcció Frankston (1h de viatge) més un bus d'una hora més. El xicot de l'oficina ens va dir que les platjes de Frankston són igual de precioses que Mornington i està força més aprop de Melbourne. 
Decidit, ens en vam anar a Flinders Station. El ser diumenge un bitllet integrat (bus, tren i tram) d'un dia sencer amb viatges il·limitats ens va costar només $3.5!!! Vam pujar al tren direcció Frankston i al cap d'una hora de viatge vam decidir baixar a l'estació de Carrum. No tenim ni idea d'on anavem, però si que sabiem del cert que la platja estava allà.


CARRUM:
Vam baixar a l'estació de Carrum i ens vam anar cap a la platja. El dia acompanyava, però la crema solar ens la vam deixar... i això és tot un pecat parlant d'Australia!!! Així que molt amablament vam preguntar als veïns del costat si ens podien deixar una mica de crema i enlloc de deixar-nos-en... ens van donar tot el pot!! A veure... no era un pot nou de trinca (només faltaria!). Estava a punt d'acabar-se, però en teniem suficient per passar el matí a la platja!



Després d'un matí a la platja de Carrum vam tornar a agafar el tren i vam dirigir-nos a St Kilda, un dels barris més famoses de Melbourne.


ST KILDA:
Luna Park. Parc d'atraccions a St Kilda.
St Kilda és un dels llocs més famosos de Melbourne. Es troba situat a 6Km del centre de Melbourne i s'hi pot arribar perfectament amb tram. És un dels barris més pintorescs de la Badia de Port Phillip. Actualment s'ha convertit en la principal atracció dels turistes, sobretot per la "St Kilda Beach" i per la quantitat de bars, restaurants, pubs, i espais d'oci.
St Kilda Beach
















Ens vam perdre pels carrers estrets i "despoblats" de St Kilda. Ens preguntavem: "com pot ser que sigui el barri amb més turistes... si aquí no hi ha res ni ningú!!" Però, és clar, estavem perdudes. I fins que no vam trobar algú per preguntar on podriem trobar els carrers principals anavem fent gana.
Finalment vam passejar per Fitzroy i Acland Street (els carrers més cèntrics on es concentres la major part de bars, restaurants i pubs) i vam acabar caminant passeig marítim amunt fins trobar el tram que ens tornava a la ciutat.
Havíem quedat amb la resta de companys: Isa, Leo, Eri, Nick, Martin i Lukas per veure la final de tennis a Federation Square.



Dimarts 2 de Febrer, últim dia de l'estada a Melbourne. Vam quedar que Isa i Leo ens passaven a buscar a l'alberg a les 9 amb la seva campervan per fer camí cap a les platjes de Mornington. Abans, vam decidir esmorzar pancakes per $2 a l'alberg, però manoi... ens esperavem uns pancakes acompanyats d'alguna cosa.. però no!! Eren pancakes, pancakes a seques. Vaja... que vam haver de demanar una xocolata calenta per sucar aquells pancakes amb gust a farina.

Ja a la campervan i després de dues hores de cotxe vam decidir parar. No us puc dir ben bé on erem... la única cosa que sé és que vam passar de llarg el poble de Mornington i Mount Martha... així que segons el mapa devíem estar per les platjes de Dromara. Però no ho sé del cert. 
Típiques casa a la península de Mornington.

El dia era assolellat però el vent era fred. El principi ens feia cosa posar-nos a l'aigua però després de jugar a pilota i fer uns quants jocs de cau ens hi vam ficar!! I creieu-me... crec que encara mai m'havia banyat al mar amb una aigua tant freda com la de Melbourne (especifico al mar, ja que el riu si que ens hi hem banyat... no recordeu els Campaments de l'any passat remuntant riu amunt, caps??!!).



Quarts de tres del migdia i marxem de la platja. Isa i Leo em porten fins a l'estació de Melbourne on puc agafar el bus que em deixa a l'aeroport. Em despedeixo d'ells fins que ens poguem veure, altre vegada a Brisbane.

Vaig agafar l'avió de tornada pels pèls!!! El bus, que normalment fa el trajecte amb 20 minuts, se'nhi va passar 40!!! amb el que suposo que vaig arribar al check-in 5 minuts abans que tanquéssin (35 minuts abans que sortís el vol). Però, no patiu... vaig arribar!!!

2 comentaris:

  1. Caram, Carrum!!

    Viatja que viatjaràs i ben bé que t'espavilaràs i quan una ja és prou espavilada... que li vagin al darrera.

    Suposo que no us vau socarrimar, hahaha.

    Santa Kilda i Santa Rita... res no és impossible si fimalment trobes el camí.

    Ah, però també cal arribar a l'hora.

    Molta sort i no arrisquis massa.

    Una abraçada.
    La mare.

    ResponElimina
  2. Ai Neus!!!!!! que estrany que agafessis el vol pel péls... jajaj encara m'enrecordo el dia que vas marxar fem mil voltes per l'aeroport per poder facturar la maleta!! i com no vas poder agafar bé al vol al final.
    Bueno, vaig a acabar de llegir la part 4 i 5 de Melbourneee

    ResponElimina