dilluns, 7 de maig del 2012

CityCat

Podriem dir que els habitants de Brisbane són poc creatius a l'hora de posar nom a les coses. Poc creatius però amb un gran sentit comú. Brisbane s'identifica pel riu que el travessa. Vindria a ser com Tortosa i el riu Ebre, però amb la diferència que el riu Ebre en el seu pas per Tortosa no li diuen "Riu Tortosa". A Brisbane sí. El riu que serpenteja al llarg de la ciutat porta per nom... Brisbane River!!! Que originals, renoi!!! 

Si has de moure't per Brisbane ho pots fer de dues maneres:
- Gratuitament. 
Sense horaris ni rutes definides. Funciona les 24h del dia els 365 dies de l'any. És la forma més primitiva, més saludable i més sostenible. Permet moure't en tots sentits i per tot tipus de terreny. Si, nois... CAMINANT!!

- Pagant pots moure't per Brisbane amb tren, bus, CityCycle o CityCat.
El transport públic de Brisbane és un dels més cars d'Austràlia!!! És al·lucinant com un bitllet "senzill" d'una zona et surt a ni mes ni menys que a $3.5!!! Això tant pel Tren com pel Bus.
Del CityCycle ja us en vaig parlar un dia. És com el bicing de Barcelona. Podriem dir que té la vessant positiva del que ofereix el servei gratuït "on foot", una mica més ràpid però pagant.
I per acabar, el CityCat. El ferry que es mou per les aigües del Brisbane River entre la Univeristat de Queensland i una mica enllà de New Farm. L'avantatge és que per aigua no hi ha retencions. El CityCat atrau als turistes, segurament per la singularitat de ser un transport públic que et permet anar d'un lloc a l'altre de la ciutat a través del riu, cosa que el tren "turísitc" o el bus "túristic" no tenen "atractiu turístic".

Plànol rutes del Ferry.






2 comentaris:

  1. Hola,

    Les persones que es veuen dalt de tot del pont a la darrera fotografia.... què són? turistes o operaris?

    T'ha passat pel cap pujar i fer-t'hi una fotografia?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les persones que estan a dalt del pont són turistes!!! El pont es pot "escalar" pagant el preu "simbòlic" de $100!!!

      Elimina