dimarts, 27 de desembre del 2011

BONES FESTES!!!

City Hall. Brisbane
"Com cada any el Desembre
ens acosta al Nadal...
i amb uns passos de llebre
arribem a Cap d'Any"

No m'havia imaginat mai estar tant lluny de casa. No m'havia passat pel cap que tard o d'hora estaria visquent aquesta experiència. I és quan quan vaig omplir el formulari per una beca del MEC estava convençuda que ni de bon tros me la donarien... però va resultar que si. Aquí em teniu a l'hemisferi sud, gairebé a les antípodes.

Ja podem dir que ha arribat el Nadal, més ben dit que ja ha passat de llarg... de ben segur que tots heu fet cagar el tió que heu anat alimentant aquests darrers dies.  Heu omplert la panxa de turrons, neules, polvorons, canalons, vi, cava... en fi dinars i sopars familiars. I que... ben aviat algú o altre us farà alguna broma o us enganxarà alguna llufa pel carrer. Per aquestes dates, que no faltin els pastorets, com és tradició!! I sobretot... no us deixeu l'abric, la bufanda i els Kleenex!!!

Puc imaginar com és Sant Llorenç per Nadal, puc imaginar-me els dinars familiars, les corredisses per no fer tard als pastorets, els preparatius pel sopar de cap d'any o... més ben dit els preparatius per decidir: on anem aquest any per cap d'any?? I la resposta acostuma a ser: Sant Llorenç... Segurament la majoria heu anat a comprar el modelet per la nit de cap d'any, més aviat, les adolescents... aquests que per primera vegada aniran al GEDS a celebrar el cap d'any (eh Teresa i companyia!! :) i d'altres aprofitaran els vestits que ja tenen per casa (si és que després de turrons, neules i polvorons encara no se'ls hi ha fet petit).

Però aquest any, per mi, està sent diferent. Lluny de casa, lluny dels amics, dels familiars, dels dinars, dels sopars, del tió, de l'amic invisible, dels pastorets, de sant llorenç, del fred, de les innocentades, dels concerts de Nadal,... però com bé em va dir una bona amiga "Fa una mica de por pensar que seràs tant lluny, però potser ens equivoquem amb la manera de calcular les distàncies... Potser no hauriem de comptar quilòmetres com ens ensenyen els mapes, sinó que hauriem de donar més pes a tots els records i bons moments que ens apropen als que més estimem" I efectivament, per molt lluny que estigui de tots vosaltres, us tinc ben presents i això em fa sentir més a prop vostre. 

Un nadal diferent: amics i coneguts de l'acadèmia, santa claus, Xmas eve, Xmas day, boxing day (és a dir, rebaixes), platja, sol, anglès, bbq... Es fa estrany passejar pel centre de la ciutat i veure que tot està decorat d'arbres de Nadal, Pares Noel,... tot vol semblar blanc, fresc i nadalenc... però ni de bon tros és com el Nadal de l'hemisferi nord fresc i (a vegades) blanc.
Aquí només celebren Nadal i Cap d'Any, no hi ha reis. 

Després de tot us explicaré com ha anat!!! Ara per ara el Nadal ja està celebrat, només falta cap d'any 9h abans que vosaltres i ja serem a l'any nou!!!

BONES FESTES!!


Add caption



1 comentari:

  1. Molt Bones Festes, Neus!! Ja ens avisaràs quan hagis rebut la nostra nadala, ja t'adonaràs que aquest any és una mica més especial en el sentit que l'enyorança juntament amb l'esperança s'ha fet més present.
    Et trobaran a faltar els Reis de l'Orient, per ajudar-los en les seves decisions... més ben dit, ja t'han trobat a faltar...per fer etiquetes, dibuixets i aquelles lletres tan boniques amb que anomenes a cada ú.
    Avui, dia dels innocents, anirem a veure els pastorets... a Sant LLorenç i demà assaig de gitanes... tenim un grupet, els més novells, que estan molt motivats, volen recuperar els assajos que no s'han pogut fer el cap de setmana per les festes. Això està molt bé i veja'm si podem fer contenta a la Marta, la nostra directora, ja que ella, sempre està disposada i amb el Silvestre que sempre l'acompanya (rodolí i tot).
    Ja que parles de modelets per cap d'any, en Pau es va posar el "tratjo" per un sopar d'amics i avui anem a comprar un pantalò de mudar de substitució per què diu que va anar super còmode. Jejeje... S'ens ha tornat una mica senyoret.
    Bé, Neus, m'agraden molt les teves actualizacions i desitjo que passis uns bons dies de vacances molt ben acompanyada.
    Cuida't!!
    Un petó i una abraçada ben forta!!!
    La mare.

    ResponElimina