dimecres, 30 de novembre del 2011

whitsundays sailing adventure

El que tots esteu esperant:

Crònica d’una llorençana en un catamarà a ses illes Whitsundays.

Posem-nos al dia. Hem de tenir en compte que aquest petit viatge va caure a les meves mans un dijous d’octubre en plenes celebracions de les derrotes esportives envers Gold Coast. Si… aquelles competicions que vam fer a l’acadèmia… recordeu??

Una mica em va recordar als sortejos que es fan durant els partits del llorençà. Però amb dues petites diferències, bé… tres:
1-     El numero era gratis.
2-     El premi no era una ampolla de vi o uns carquinyolis de Cal Sala.
3-     Em va tocar (cosa que mai passa)
Sisisi.. això vol dir viatge gratis!!! Després d’anar a l’agència de viatges i veure que no era una estafa, vaig comprar el vol. I res… els dies passen tant ràpid que ja he tornat del paradís.

Us voleu endinsar en el parèntesi acadèmic per navegar enmig d’aigües australianes i illes paradisíaques? Doncs comencem!

Dissabte 26 de novembre 6:45 del matí. Central station, tren i domestic aerport. 8:20 en principi haviem d’enlairar, però… no ho vam fer fins mitja hora més tard. Estava un pèl neguitosa ja que el veler sortia a les 12:00 i jo arribava (segons horari previst) a les 10:20. Però, evidentment… vaig arribar a les 10:50. Compro un bitllet d’anada i tornada del bus que fa el viatge aeroport – Airlie beach (30 minuts). Després d’haver comprat el bitllet rebo un missatge de text de la companyia del veler dient que haig de fer el check-in abans de les 11:30!!! Mm…. 10:50… bé ara 10:55 més 30 minuts… això fan 11:25… una mica just. Truco a l’oficina i els hi dic que estic a l’aeroport, que agafo un taxi i vinc de seguida… pero que no marxin sense mi!!! ;)

Pregunto al bus a quina hora sortirà de l’aeroport i em diu que d’aquí 15 minuts… molt be!!! Si espero a agafar el bus arribaré tard per fer el check-in. Vaig a la parada de taxis però… vinga fer cua!!! Per sort és ràpid. Comparteixo taxi amb 10 persones mes (barat, barat) i… entre pitus i flautes arribo a les 11:30 a l’oficina de Whitsundays sailing adventures. Check in i…. Corrents cap al port.

Tant córrer, tant córrer però no marxem fins a les 12:30!!! I jo que patia per no perdre el meu esperat viatge.

Comenca l'aventura. 25 persones procedents d'Anglaterra, Dinamarca, Alemanya, EEUU, Xina i Holanda. Un catamara i 3 staff. Primera introduccio de com ens distribuirem per dormir, el planning del cap de setmana, normativa i funcionament del vaixell.
Es una passada. Vist des de fora penses... com pot ser que aqui hi capiguen 28 persones... pero si!! Es possible!! No oblidem que sota l'aigua encara hi ha vaixell... i es zona habitable!!! Basicament hi trobem els lavabos i els dormitoris.



habitacio


cuina / menjador / sala d'estar

Dissabte matí vam navegar durant tot el dia fins a mitja tarda on vam ancorar el veler a l'illa de Cook. Allà vam fer snorkel. És una passada poder veure de tant aprop la gran barrera de corall!! Precios: peixos, corall,.. en definitiva... fauna i flora marina... de la qual no puc especificar-ne el tipus de peixos i plantes... Només sé que vaig veure nemos!!!






Capvespre al veler. Postes de sol, nachos i converses en anglès del tipus: d'on ets, què fas a Australia, estudies, treballes... Però sobretot, sobretot... parlar d'Australia i dels seus racons per descobrir. I és que tots els companys del veler estan fent turisme!!

Si, en tot el temps que estic a Australia i no havia viscut un vespre tant cauil com aquest. Guitarra, cancons i cantarelles!! No fins massa tard que l'endema toca matinar!!




Diumenge va ser el dia mes espectacular. Des de bon mati després d'esmorzar i fer una altre capbussada/snorkel en una badia diferent a la d'ahir vam dirigir-nos a Whitsundays island. L'illa principal que dóna nom a tot els conjunt d'illes del voltant. Caminar 10 minuts enmig de boscos/selva australiana i.... menoi quin paradis!!!! Whitehaven!!! La platja amb la sorra mes blanca de tot australia!!!

Tarda de platja. Fotos, banys, pilling, castells, sol, calor, descans,... paradís!!!!


sense paraules... 
Benvinguts a Whitehaven Beach
Foto de grup amb Whitehaven Beach al fons.
Foto de grup ben animats!!






Fotos a l'atzar

Hem fet un salt, com els Manel!

Preten semblar que estic volant....

mmm...  Neus apareix de dins d'un pot de Vegemite!

Dilluns mati 6:30 ja estem dins a l'aigua fent snorkel en una altre part de l'illa i el cap de tres quarts d'hora ja posem rumb cap a Airlie Beach. 10:30 amarrem el veler i... s'acaba l'aventura. Gran acollida per part del personal de bord. Grans companys de viatge.

apunt per fer snorkel!
Barrera de Corall... Aprecieu el corall vist des de fora l'aigua??

Tinc la sort que la majoria d'ells passen la nit de dilluns a dimarts als diferents backpackers d'Airlie Beach, aixi que decidim trobar-nos al llac per passar la tarda junts! Us preguntareu al llac??? Si, Airlie Beach te platja, pero no t'hi pots banyar!!! Hi un elevat nombre de meduses perilloses, mortals!! Grans plafons informatius avisen de la presencia d'aquests animals marins! Es per aixo que han dissenyat un llac artificial per tal de suplir la platja.

I de cara al vespre.. en plena tempesta ens trobem tots al pub Down Under on tenim una beguda gratis i descompte en el sopar si diem que venim del veler wing 2. Aixi que.. sopar i vespre sota la pluja ballant i fent concursos a l'estil Trivial!!

I despres de tot... toca dormir!! Dimarts mati, autocar, avio, tren i... directe cap a l'academia!!!

Airlie Beach

Platja d'Airlie Beach

Backpacker + pub Down Under
Atenció!!! meduses a la platja... = mort!

PD: perdoneu la manca d'accents i de ce trencades... pero ens els teclats australians no existeixen!!! I si trobeu faltes d'ortografia... feu els ulls grossos!! hahahaha
PD2: Dilluns (o potser durant el cap de setmana si puc infiltrar-me a casa d'algu) poso mes fotos del veler!!!

BON CAP DE SETMANA... ai no... que vosaltres teniu un pont de... 5 dies???!!!!


Dilluns hi haura nova actualitzacio amb els seguent ordre del dia:
- Graduacio alumnes Cambridge
- Aniversari Neus
- Novetats i enfoc de la setmana

3 comentaris:

  1. Just IMPRESSIVE!!!!

    Tu al paradís blanc i aquí fotent-nos de fred que si et deixes el gorro tornes a casa a buscar-lo..
    (això si surts de casa per fer un break a l'estudi!)

    Ets tota una afortunada!!

    ResponElimina
  2. Felices vigilies o Per Molts Anys!!!
    Ja espero amb candeletes l'actualització propera... fins i tot amb ordre del dia... em fa molta gracia i m'ho passo pipa llegin-te.
    Ah! suposo que ja recordes que fas anys el dia del sant de l'avi, m'ha dit que t'havia escrit, però no se a on o a quin lloc ho ha posat... és un crack amb l'ordinador, només pel sol fet que no es rendeix i no para de provar coses.
    Tots pensem en tú i més en aquests dies tan assenyalats i tan propers a les festes de Nadal.
    Un petó ben gros.
    Salut i cuida't.

    ResponElimina
  3. Bon dia i per molts anys!!!

    Fantàstic, fantàstic... i m p r e s s i o n a n t,
    E S P E C T A C U L A R ...

    Qui ens ho havia de dir fa 24 anys que celebraries el teu aniversari a l'estiu i a l'altra punta del planeta.

    Amb aquests paisatges segur que ja tens les piles ben carregades per encarar la setmana d'exàmens i aconseguir el certificat.

    Salut i feina, i molts de petons i abraçades.
    Joan

    ResponElimina