dimarts, 18 d’octubre del 2011

compra, cuina, neteja, parc, sol, pluja, deures, rugby...

Els dies passen, el temps no s'atura. Ja fa una setmana que estic al nou pis!!! I ja estic a la sisena setmana del curs... ben bé a l'equador.... :(

PIS NOU:
- Cuinar (intendència):  Això implica haver-se de fer el menjar. És molt divertit anar al super i passar-te mitja hora, una hora (o més) per trobar on és cada cosa i sobretot si està en anglès!! Però decideixo el recurs fàcil. Començo per un passadís i els ressegueixo tots amunt i avall per no deixar-me res. Fet. Compro les coses essencials per passar uns quants dies: hamburgueses, pasta, arròs, llet, cereals, pa, tomaquet, nutella, iogurts, pèsols... Fruita, verdura i hortalisses són massa cares... de moment no en compro!
Arribar a casa, endreçar la compra i començar a cuinar quatre coses. Començo amb l'arròs... primera notícia del dia i que ha portat cua tota la setmana... la Neus ha cuinat 1Kg d'arròs per ella sola. Si, nois... 1 Kg d'arròs ha durat ben bé 6 dies amb els dos grans apats que això comporta (dinar i sopar) vaig decidir no esmorzar arròs amb llet perquè seria massa!
Les hamburgueses Aussie de "vedella" no tenen punt de comparació amb les hamburgueses de Sant Llorenç... però vaja... en vaig comprar 8... aixi que tard o d'hora me les hauré de menjar. Ara per ara, en queden 4 al congelador.
La Nutella l'he acabat molt ràpid, massa!!! Si, quan es va acabar el pot vaig pensar amb els de casa... sempre em dieun que menjo molta xocolata... però jo crec que és el Pau que sense dir res bé a Brisbane i es menja la meva!!

Sopresa!!! Cada dimecres a Brisbane Square hi ha mercat. Sabeu de què? Fruita, verdures, hortalisses, pa, carn... de tot!!! Em recomanen anar-hi a comprar fruita, enciams, patates,... sobretot a última hora que és quan fan les SUPER OFERTES!! Així ho vaig fer. A quarts de 6 de la tarda, quan el sol ja començava a pondre's, vaig agafar la motxilla i m'en vaig anar al mercat. Molta gent!! És el que passa quan es venen productes a baix preu... resultat: 2Kg de patates, 2Kg de cebes, 2Kg de pastanaga, kiwis, pomes, espàrregs i pebrots per només 12$. Diria que està molt i molt bé!!! Enciams, broquils, espinacs i tot això ja no quedava res!!! Però demà dimecres espero poder anar-hi una mica mes d'hora i comprar un enciam... al menys per menjar una mica de verd durant la setmana!!!

- Netejar: El cap de setmana toca fer neteja general del pis. Passar l'aspirador, netejar a fons la cuina, el terrat i cadascú la seva habitació. Així que aquest cap de setmana va ser el torn de les noies i el que ve serà el dels nois.

CAP DE SETMANA:
Dissabte al matí a les 9:00h em dirigia a Southbank per fer Aqua Aerobics a la piscina del parc. Gratis. El dia podia esgarrar-se en qualsevol moment. No feia sol, però tampoc plovia. Calia arriscar-se i pensar que el temps aniria a millor. Si, 9:30 arribo a Southbank. La xafogor és considerable un bon bany d'exercici físic no anirà malament.
Comença la classe: atenció!! Si ja es fa difícil entendre els monitors d'aerobic quan parlen amb llenguatge tècnic, amb un equip de so que no funciona gairebé, en un lloc tancat i amb el teu idioma... imagina't: sentir una dona que et dóna instruccions en anglès, amb un llenguatge tècnic, a l'aire lliure i amb un equip de so que està a 500 metres de tu... tot plegat una mica... difícil??
"no passa res, Neus" penso... tu només has de mirar què fa la resta de gent i imitar-los! Dit i fet! Vam començar la classe d'Aqua aerobics i deu ni do del que vaig entendre!!! Una hora més tard la classe s'acabava!! Hora de sortir de la piscina, menjar-te un iogurt, estirar-se a l'herba, eixugar-se una mica i tornar a casa. De camí cap a casa hi ha concert a Queen Street. M'hi aturo i per una estona gaudeixo de bona música australiana. Torno a casa. Hora de dinar.
Dissabte a la tarda el temps es va complicar i a les 4 ja semblava negra nit. Va començar a pedregar i pedregar, però per sort a les 5 de la tarda ja va deixar de caure aigua. A les 7, aquí, és hora de quedar amb els companys de classe per anar a sopar i fer uns beures al pub.

Diumenge de bon matí vam quedar tots a King George Square per anar a Roma park on es feia un festival multicultural. No us podeu arribar a imaginar la calor que va arribar a fer!!! Vam ser capaços d'estar-nos només una hora al festival!!! La calor ens va fer anar a parar (altra vegada) a Southbank. Allà, un bon bany a la piscina/platja i gaudir del sol, les cartes, la música, la lectura i la bona companyia. No em vull imaginar la calor que farà el mes de gener quan estiguem a ple estiu... però pot ser esfixiant!! Ah per cert!!! Ja tinc barret de McLeod!! Bé, no és ben bé de germanes mcleod però s'hi assembla força. Diguem que és més aviat fashion i no tant de grangera!! ;)

Diumenge tarda els australians van tenir una cita amb l'esport. Es van jugar les semifinals de la lliga de rugby... ni més ni menys que Aussies contra Kiwis... més ben dit: Australia-New Zeland. Vaja, com un duel Barça-Real Madrid. Una servidora volia veure el partit, però a les 6 de la tarda va decidir anar a casa a fer els deures per l'endemà. I a les 8 (hora que em pensava que començava el partit) tornar a la ciutat a gaudir d'un vol duel de rugby. Però... tatxan!!! A les 7:30 em vaig adonar que el partit ja estava apunt d'acabar... aixi que... em vaig quedar sense bar i sense retransmissió...
Per tots els qui us pugui interessar, Australia va perdre!!! I ara NZ s'enfronta a la final amb França la setmana que ve!


Aquesta vegada, post sense fotos... que trist!!! :(

Fins aviat!!!!

6 comentaris:

  1. Endavant Neus!
    Que ens ho passem molt bé amb les teves explicacions, déu n'hi do. Espero que del tema de l'arrós al cap de una setmana sencera menjant-ne (dinar i sopar) n'estaràs "tipa", sort que com a bona cuinera hauràs tingut la gràcia de fer bones receptes, oi?
    Llastima que no hi ha fotos...
    Per cert aqui ni llamps, ni trons, ni pedra, ni pluja, NI BOLETS!!! Hem de seguir veient el programa de tv3 "caçadors de bolets" per consolar-nos.
    Petons i fins la propera actualització...
    L'avia Neus i Josep

    ResponElimina
  2. Bona nit germaneta!!!
    Aquest matí he obert el pot de xocolata i n'hi havia!!! Llavors he pensat en tu i m'he dit: "veus Pau com era la Neus qui es fotia la xocolata i no jo" XDDD
    És curiós, però és veritat.
    M'alegro poder llegir una nova actualització teva, ja saps que sino la mare est posa moolt pesada ;)
    Espero que es pugui solucionar lo de la càmera, peruè les fotos que hem pogut veure fins ara valen molt la pena.

    Seguim en contacte i molts records!!!

    ResponElimina
  3. Neus!
    Jo em vaig llevar d'hora per veure el partit!! Bñe vaig aconseguit veure els últims 10min.. però ja m'havia posat el despertador i tot!!... i és que la febre del rugby aquí s'encomana una mica també..

    Cuida't

    ResponElimina
  4. Home Neus! Per fi actualitzes, jo ja estava cada dia mirant si ho havies fet.
    Ai mare meva això de la intendencia....em sembla que l'any que bé a campaments hauras de venir-te amb nosaltres aixì aprendras a agafar bé les mides! jajajjaa
    Espero que puguis veure la semifinal de rugby aquesta vegada!!!
    Estem en contacte!
    Mireia

    ResponElimina
  5. Molt bé Neus! Els dies passen que volen, certament i a nosaltres també però això no evita que passem per alt les teves actualitzacions ..... i aquesta vegada s'han fet esperar molt. Ja veus, fins i tot en la distància hem de controlar,:) però això deu ser un defecte de pares o/i mares .... Que hi farem?
    Confiem amb tu i m'agrada moltíssim llegir el que fas.... ja se que ens veiem per l'skype però entre setmana costa que coincidim i no ens podem allargar massa per les altes hores.
    Amb la pastanaga, ceba, pesols i tot el que tens pots fer una crema de verdures, ja et passaré un correu amb la recepta.
    Com vas amb el barret? realment deu fer el seu servei si fa tanta calor, a més et queda fantàsticament bé... quan veurem fotos?
    Ah! Avui he comprat xocolata... si vols pots venir a buscar-ne! però avisa, jeje que l'amagarem.
    L'avi i la iaia, diumenge van disfrutar moltíssim amb tu a taula, llàstima que aquest diumenge no serà pssible perquè tenim un compromís però hi tornarem un altre dia... i tornarem a brindar.
    Records de la iaia de l'Eva, la Sandra i molta altra gent que pregunta per tu.
    Aprofita el temps i passa-t'ho bé.
    Un petó ben gros!
    La mare.

    ResponElimina
  6. Bon dia Neus.
    Que bé això del pis i tot plegat.
    Veig que la teva alimentació va bé però després de llegir acuradament la teva narració veig que el tema peix no es toca???. Quins peixos es venen al mercat, sardines, bacallans dorades, lluços o raps???.
    Pensa que per nosaltres el mon que vius és exòtic i la curiositat ens perd... Hi ha bacallà .... ho dic per si cal anar a muntar una bacallaneria ....
    Aquí estem preparant castanyada , com ho teniu això per allà baix. castanyes i moniatos? Amb la calor que dius que fa pot ser una passada....:)
    Petons

    ResponElimina