divendres, 27 d’abril de 2012

Debate at the English Speaking Union

Un altre premi... ho ho ho!!!

El dijous vam participar en els debats que tenen lloc al English Speaking Union (ESU). Diferents escoles d'idiomes de Brisbane vam trobar-nos al ESU per presentar arguments a favor i en contra de la frase que ens havia tocat. La nostra deia així: "Tourists are destroing the environment. Discuss"

Un debat és entès com l'espai on persones dividides en dos grups diferenciats (a favor i en contra) exposen els arguments per tal de defensar el seu punt de vista. Acompanyats de realitats, estadístiques, preguntes retòriques, convenciment, etc. Però... més aviat allò va consistir en no debatre res, tant sols exposar arguments a favor i en contra (2 minuts per cada i sense poder replicar) i tant sols 1 minut per "resumir" el que s'havia dit.

El mateix dimarts abans dels "debats" vam prepara el que seria la nostra exposició. I el dijous ens en vam anar cap a Milton (suburb molt a prop de la city), trobar-nos amb altres escoles i gaudir dels nostres 5 minuts de glòria. 

La mà innocent va decidir que Langports seria el primer grup en sortir a l'escenari, i així ho vam fer. Acabada l'exposició de les diferents escoles (val a dir que cada escola tenia un tòpic diferent per "debatre") ens van proposar de preparar una exposició de 3 minuts sobre la cultura australia. Aquesta vegada, però, només una persona del grup havia de sortir a parlar.


Finalment el veredicte....


...Drum roll please...


 
I.....


Best Individual Speaker on an Unprepared Topic awarded to Josephine Chamoulaud of Langports. 

First in Team Debates awarded to Dominik Keller, Neus Roma Marfa and Josephine Chamoulaud of Langports.El que no ens esperàvem és el premi seria econòmic!!!!!!!!!!!

Ni més ni menys que:
$75 per "individual speech"
$100 per cada un dels membres de l'equip guanyador


Conclusió: va valdre la pena!!

Aquí us deixo unes quantes fotos:

Best Team durant l'entrega del premi

Team: Josy, Dom and Neus

Level 6 (CAE) class. Neus, Josy, Dom, Nick and Livia

Si, la setmana anterior als debats només érem dues estudiants a classe!!! I ara... ja en som 6!! Visca!


PD: Val a dir que encara esperem els diners. En el sobre hi havia escrit  $100 però a dins... res de res!!! Diuen que ho enviaran a l'acadèmia junt amb els "certificats" d'assitència. Si fós un premi de l'Estat Espanyol... 1. no hi hauria diners com a premi (a sobre sent catalans!) però... 2. si n'hi haguéssin i el sobre blanc fós buit... em sembla que no arribaria a veure mai els diners.  d'Australia... me'n fio i crec que tard o d'hora (més d'hora que tard) arribaré a embutxacar-me els $100!!!

2 comentaris:

 1. Molt bé, Neus! Felicitats pel premi i ens podries explicar de que vau parlar els pocs minuts que disposaveu.
  M'imagino que deus tenir una molt bona dicció i com diu el meu professor d'anglès "Maaartin" la r gairebé no es pronuncía; Alerta amb l'anglès de les antípodes.
  Cuida't molt i continua actualitzant.
  Una abraçada.

  ResponElimina
 2. Bon dia Neus;
  Primer felicitats pel premi, ets una crac.!!!!
  Ahir i avui em parlat de tu a LUND. Soc a casa del Oriol.
  He vist la teva postal molt currada i he provat la vegemite. bona, bona....
  També he anat a veure la tassa a la uni i de veritat que fa goig.
  Vinga, una abraçada ben forta.

  ResponElimina