divendres, 9 de març del 2012

Quiksilver and Roxy Pro. Gold Coast.

Primer cap de setmana de març, no massa bon temps però tenint lloc els campionats de Surf a Gold Coast, me'n hi vaig anar. Mai he sigut amant del surf, ja ho sabeu. Però, estant en un país com Austràlia on el surf, el cricket i la lliga AFL són força més important que el "soccer" no podia faltar-hi!

Dissabte el vaig passar a Surfers Paradise amb la Shiho, una companya de l'acadèmia que ha marxat a viure a Gold Coast.  El temps no acompanyava per passar el dia a la platja, aixi que vam passar el matí voltant pel centre de Surfers fins entrada la tarda quan una altra companya de l'acadèmia, l'Asami, també va venir a Gold Coast a visitar la Shiho. Vam passar la tarda fent sessió de cine, preparant els macarrons per sopar i tot i el mal temps, vam decidir baixar a la piscina i banyar-nos. Manoi!!! Vaig quedar impressionada!!! El bloc de pisos de la Shiho té ni més ni menys que 3 piscines (dues exteriors una interior) 2 spa, 2 saunes i 2 gym!!! Al gym no hi vam entrar pas!! hehehe Si, si... aqui tots els pisos (siguin o no d'estudiants) tenen com a mínim piscina, sauna i gimnàs!

I aquestes son les vistes des del pis 33 de la Shiho. Podeu veure Surfers Paradise al fons, el cor de Gold Coast.

Vista de Surfers Paradise des de Southport.

Després d'una bona estona a la piscina, vam continuar la sessió de cine fins l'hora de dormir. L'endempa el matí ja havíem quedat amb la Isa i el Leo que ens trobaríem a Colangatta per gaudir del bon surf. No teníem gaire clar el temps que faria, però... només obrir la finestra... sol!!!


I aquí teniu el magnífic temps de diumenge matí. Perfecte per gaudir del campionat de surf, evidenment, a la platja!












Doncs això, diumenge matí després d'una hora de bus, vaig arribar a Colangatta. El més curiós del viatge amb bus va ser, trobar-me a quatre catalans!!! No és massa normal agafar el bus a l'altre punta del món i sentir parlar català, però sempre hi ha una excepció! Quatre catalans, vinguts del Maresme i del Barcelonès, arribats a Gold Coast tot just feia una setmana i començant el curs d'anglès a Langports Gold Coast. Ostres tu!!! Quina casualitat!!! Amb una setmana ja han trobat pis per compartir, els quatre junts!!! I ara, només els hi falta trobar feina, això ja serà una mica més difícil. Però no impossible!!!

Després d'una hora de bus vam arribar, finalment, a Colangatta. Bon temps, bon surf... molta gent!! Però res a veure amb un salt de plens de Patum!! hehehehe A Colangatta em vaig trobar amb Isa i Leo i vam gaudir dels millor surf, amb els millors surfistes. Bé, jo mai encertava qui estava surfejant, sempre confonent els participants i fen mil preguntes per entendre com conten els punts i com funciona una competició de surf. Al capdevall, no vaig entendre gaire cosa. Només sé que cada surfista té 30 minuts per exhibir-se i treure el màxim d'ell mateix amb les onades per tal de puntuar el màxim. El punts van en funció del nombre d'onades que agafen i de l'alçada dels salts, diria...

Fins ara tots els esports que havia vist: des del futbol, el basquet, el volei, el cricket, el rugby, el tennis taula, el tennis, el hockey... tots tenen un camp (on només trepitjen els jugadors) i unes grades (on només trepitjen els espectadors) i una entrada per pagar!! El surf és diferent. Els jugadors i els espectadors comparteixen terreny de joc: l'aigua. I gaudir del "joc" és gratis! A veure... ara no us penseu que el surfejador surfeja enmig dels banyistes... NO!!! Hi ha una zona de la platja, més o menys delimitada, que es considera el terreny de joc. I els espectadors estan a la platja, a la sorra o... els més curiosos trepitjant aigua i... els més atrevist endindant-se mar endins fins que l'aigua els arriba a l'alçada dels genolls o, en cas d'onada, a l'alçada de la cintura. Normalment les posicions més properes el surfista les encapçalen els fotògrafs que, quan veuen a venir una onada, no poden fer res mes que aixecar el braç per evitar que es mulli la càmara i, per tant, deixen de fer la foto. O d'altre banda, és encapçalada, pels fans number 1 dels surfistes que juguen la final. 

Us enllaço un video amb els millos moments del campionat. A partir del minut 2:30 podeu veure els millors moments de la final.


I ara algunes fotos del diumenge:



Sembla que no hi hagi ningú, si més no... driem que és un diumenge normal del mes de març... però...


 Aquesta és la gent que hi havia. 


I aquí tenim un surfista (no sé quin) i part dels espectadors. 







Surfistes i fotògrafs. 




 I els finalistes:

Adriano de Souza. Brasil. 2n
Taj Burrow. Australia. 1st
Laura Enever. 2nd

Afició brasilera animant el seu surfista a la final.







Adriano de Souza, després de jugar la final.
2n en la classificació.


I aquí, si el podeu veure, teniu al campió Taj Burrow. És el que beu una Corona, la cervesa patrocinadora del torneig.




I per si voleu veure més fotos, podeu visitar el blog de la Isa i el Leo clicant l'enllaç que teniu aqui:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada