dissabte, 11 de febrer de 2012

5 months


El 10 de Setembre de 2011 vaig aterrar a Brisbane. 10 de Febrer de 2012... encara a Brisbane.
Des de llavors fins ara, ja han passat cinc mesos. En un principi i segons el visat ja hauria de ser a terres Catalanes, però les cirsumstàncies del moment i la situació laboral m'han fet decidir allargar l'estada a Austràlia. Sí, ho heu entès bé... el visat està renovat (bé... encara no oficialment però està en processos de renovació). 
Molts us preguntareu perquè he decidit quedar-me un temps més. Les raons són moltes, però sobretot el fet de saber que tal i com estan les coses al nostre país i tenint en compte que arribo a mitjans de curs la possibilitat de trobar feina es posava difícil i en canvi, a Brisbane tinc feina. Per altre banda, tot el que estic aprenent aquí no té preu.

State Law QLD. Building
Parlant de la feina. No és la feina de la meva vida, però suficient per poder viure a Austràlia. Treballo com a "Cleaner". El 90% dels estudiants que visiten austràlia treballen d'això... netejant oficines. I jo.. no podia ser menys. El sou et permet viure en aquest país, on diuen -i us ho asseguro-, que el nivell de vida és elevat. 
El més curiós és que l'edifici on treballo és conegut amb el nom de "Batman building" i de fet... té una certa retirada. Però realment és el "State Law Queensland Building". També és curiós ja que la zona de Roma Park i Roma Street Station està farcida de rat-penats. Però... quedarieu impressionats del tamany de les bèsties!!!
Us preguntareu quina és la tasca d'un Cleaner en aquestes oficines, oi? Ho voleu saber??!! 
Mireu, consta de 3 parts que es repeteix en quatre pisos diferents.
- Buidar papereres: Em passejo per la planta amb un sac d'escombraries i buido cada una de les papereres. Si, buidar... buidar unes 100 papereres per planta!!! Només es canvia la bossa de plàstic si hi ha restes de menjar, xiclets enganxats o bé restes de cafè o coca-cola. Sinó... s'aprofita la mateixa. Només faltaria que haguéssim de canviar TOTES les bosses!!! Primer, no tindriem temps de fer-ho tot, i segon... que així reciclem una mica!
- Treure la pols i netejar taules: Seguidament s'agafa el plomero, el drap (prèviament humit). Els dilluns treiem la pols de de les estantaries i tots els alts, els dimarts treiem la pols de tot allò que ens queda a mitja alçada, els dimecres treiem la pols de tots els baixos, els dijous la pols de darrere els ordinadors i el divendres... és una mica voluntari... treiem la pols si la veiem!!! 
I netejar taules si queden les marques de la tassa de cafè, les ditades olioses dels que dinen davant l'ordinador, la tinta que bessa d'un bolígraf....
- Aspirar la "maleïda" moqueta. Aspirador a l'esquena, cable de 20 metres i... vinga a aspirar. El cap i a la fi, crec que és la millor tasca: No m'haig d'ajupir i la màquina fa taaaaant soroll que puc cantar alt i fort com si estigués en un concert dels Pets. Però... a vegades t'endús algún ensurt... quan trobes que hi ha algun "lawyer" que encara està traballant.
I això... ho repeteixo en 3 plantes mes. És a dir... un total de hora per planta. Si, sembla fàcil.... els primers dies no donava l'abast. Ara, però... ja he agafat el "truquillo".

Ep, però aquesta feina té coses bones:
1. Puc llegir el diari GRATIS cada dia!! I tant!!! Ells el llencen a les escombraries, jo l'agafo, me l'emporto a casa i... enlloc de posar-me el dia a les 7 del matí, ho faig a les 10 del vespre. Més val tard que mai!
2. A vegades pots "sopar" de gratis. I és que no us podeu imaginar la quantitat de menjar que a vegades llencen: pomes, iogurts, xocolata... Però tranquils... només ho agafo si està en condicions. 
3. Tots els companys de feina són portugesos del Brasil. Potser arribaré a aprendre portuguès! hahahaha

Això és tot. Si tot va bé ens veiem el JUNY!!!
Llorençans i llorençanes:
- Espero que hagiu gaudit de la neu de l'última setmana
- Espero que no us hagueu refredat amb aquest fred siberià!
- Que tingueu un bon Carnestoltes!!
- Gitanus i gitanes... últims assajos i... a fer volar faldilles!!!
- LL/D, R/NG, PICS, TRUCS i CAPS... que tingueu uns fantàstics CAMPAMENTS!! No sabeu com us trobaré a faltar!!!!!!!!!!!!!!!

Una forta abraçada, 

Salut!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada