divendres, 13 de gener del 2012

D'Aguilar National Park

Us presento el D'Aguilar NAtional Parl. Ben a la vora de Brisbane, només a 12 Km del centre. Els Queenslanders llueixen de tenir el parc nacional més a la vora d'una ciutat.. però el que ells no saben és que els Llorençans tenim un parc natural (si ho sé, no nacional) a 100m del poble... ahaaa!!!!

D'Aguilar National Park està dividit en: D'Aguilar del Sud (format bàsicament pel Brisbane Forest Park) i el Mount Mee (format pel Mount Mee State Forest and Forest Reserve). Nosaltres vam anar al parc del sud, més conegut com Brisbane Forest Park bàsicament perquè és l'únic on arriba el transport públic.

Vam agafar el bus 385 i després de 30 minuts i arribats al final de trajecte vam baixar de l'autobus!!! "Thanks mate, see ya" li vam dir al conductor!! Si, si... aquí TOTHOM quan baixa del bus agraeix al conductor per portar-lo fins al destí!! Fet això vam caminar uns 600 metres pel marge de la carretera fins arribar a l'entrada del Parc Nacional...

Vam deixar el soroll dels cotxes, trens, busos, frenades, semàfors, clàxons... tot això tant i tant agobiant per escoltar els ocells, el soroll de les herbes seques que es mouen sobtadament quan algun animals desconegut que s'arrossega per terra fa un desplaçament. I mireu, què voleu que us digui...  prefereixo no saber-ho... prefereixo no saber que una "serpota" enorme està a 1m de mi... i sense saber si és o no és verinosa...

Aquí comença la nostra caminada pel Parc Nacional i tota la flora i fauna que vam anar trobant:



Arribem al punt d'informació i la única cosa que ens diuen és: alerta amb els animals. Us trobareu serps, lizards i altres... no us preocupeu.
Que no em preocupi, diu!!! Estaré al mig del parc, em trobaré una serp i diu que no em preocupi!!! Es deu pensar que jo sóc Steve Irwin!!! Però no és el cas, no tinc ni idea de quan una serp és o deixa de ser verinosa...
Bé, després d'aquesta GRAN advertència, vam començar a caminar.. però evidentment.. més pendents d'on posavem els peus que del paisatge, la veritat!!
Anem caminant, posant els cinc sentits a tot arreu quan de sobte... fulles seques es mouen (i no som nosaltres) ... un IMMENS lizard (que està més "cagat" que nosaltres) intenta fugir. Nosaltres?? vinga perseguir-lo per fer-li fotos... ;) Aquí en teniu algunes imatges:

"petit" lizard
ens anem apropant...
si, ja el tenim!
potser que continuem caminant, no???




- Ep, algun Savall a l'escolta??!!!
- Arbre caigut a la B124 PK 23
Ja ho veieu, aquí les tempestes també fan caure arbres... aquest, precisament, data del 16-11-2008.




I ara.. una mica de Flora!!





I Fauna...
Pau, què hi veus aquí??
No vam veure cap serp.. però si un tros de pell de serp!!! ;)


I aquí tenim una mescla de tot:

Arbes amb formes i mides diferents. Aquest té com una mena de nus a la part inferior del tronc. Tot curiós...














Això podria ben ser una de les cabanyes que feiem a la font de l'aixeta quan sortíem del cole.













Tranquils, no és el Pi de les Quatre Besses!! Però ben bé que s'hi assembla!!!

Si busqueu bé, trobareu un altre lizard. Aquest també ens va sorprendre durant la caminada... però no tant gros.
Aquí teniu el "tiraxines"!!!
Final de l'excursió!!!! Tornada cap a casa, dutxa, dinar i descansar!!!

1 comentari:

  1. Hola Neus,
    Quin parc tan bonic!! Però més maravellós es fa sentir i més venint de tu que "COM EL VALLÈS NO HI HA RES", ja ser que enyores l'aire fresc i una mica fred, el silenci i tot allò que ens proporciona la sàvia naturalesa... nosaltres que la tenim tan aprop...
    Fantàstiques les fotos que has fet, el pi de les quatre besses... tenim una foto amb la mateixa perspectiva i realment s'assemblen molt; el tiraxines i les cabanes, que no us vam privar mai, però que ens feien patir força... consells i recomanacions per què ningú prengués mal.
    Realment t'adones que les coses, tot i que mai és tard, millor fer-les quan toquen o bé quan passen.
    Continua actualitzant, passa-t'ho bé i aprofita al màxim.
    Una forta abraçada.
    La mare.

    ResponElimina