dissabte, 10 de setembre del 2011

volant, volant sempre amunt!


Iep!!! Aquí em teniu!! Ja he arribat al CUL DE LA TERRA!!

Despés de moltes hores de vol i d'espera als aeroports de Frankfurt, Abu Dhabi i Singapore he aterrat aquest matí al Brisbane International Airport. Viatjar i canviar d'hores tant sovint es fa estrany. Pujar a l'avio a les 10 del vespre i que a les 3 de la matinada ja sigui clar, no és normal. Però la terra gira i és el que té...

Aquest avions que fan trajectes tan i tan llargs són immensament grans. Hi ha de tot. Reparteixen mantes, coixins, auriculars, taps per les orelles, antifaços, mitjons, raspall i pasta dents, a banda (és clar) de menjar i beure. Però per si no en tens prou, cadascú té una tele particular on hi ha: pel·lícules, series de TV, música, ràdio, notíces i jocs. Amb tot aquest repartori és impossible avorrir-se. Primer llegeixes, escrius el diari i quan te'n canses dorms,  juges, mires una pel·li o t'aixeques per estirar les cames.

Historial del trajecte:
1.  BCN - Frankfurt. El trajecte va ser curt (2h). Arribant a Frankfurt vaig haver de canviar de terminal i tornar a fer el Check-in. Cap problema, de seguida ho vaig tenir tot localitzat (i és que perdre's a l'aeroport és impossible) A la guixeta de Etihad-airways (companyia que m'ha portat fins a Brisbane) em donen els bitllets. Amb tota la paperassa a les mans, torno a passar pel control de seguretat i espero 3 hores i mitja per acafar el segon avió.
2. Frankfurt - Abu Dhabi. Aquí l'avió ja és immens i el trajecte és llarg: 6 hores 30 minuts. Passen volant (si, clar) arribo a Abu Dhabi i toca esperar-se 4 hores en un lloc petit i ple de gent! Una mica agobiant. No passen volant,
3. Abu Dhabi - Singapore. L'avió va més ple que el trajecte anterior i el vol és més llarg: 8 hores, que ja no passen tant ràpid, però acaben passant. L'avió descarrega tots els passatgers a Singapore i els que tenim destí Brisbane disposem de 20 minuts per embarcar al següent. La gràcia de tot plegat és que l'avió que hem deixat i el que tornem a agafar és el mateix.
4. Singapore - Brisbane. Ja està! Aquest és l'últim!!! L'avió va ple com un ou!! 8 hores més de viatge nocturn i arribo de bon matí a Brisbane.

Ja hi sóc!!! WELCOME TO BRISBANE!! La maleta no s'ha perdut!!! Passo tots els controls de seguretat i... encara no s'ha acabat!!! Agafo l'Airtrain que em deixa a Southbank, una estació que està a 5 minuts de "casa".

La hostfamily em recull a Southbank. Arribem a casa, m'ensenyen l'habitació, el bany, la piscina,... tertúlia i presentacions per trencar el gel. Una dutxa i a dinar! Tarda de supermarket i posterior passeig per la vora del Brisbane River fins al parc de Southbank. És un lloc espectacular, s'hi troben tots els museus dedicats a les arts i dues universitats, a més de tots els bars i pubs de la ciutat. Hi ha un munt de BBQ per utilitzar-les durant tot l'any. Tenen una "platja/piscina" improvitzada al costat del riu per banyar-se a l'estiu quan fa aquella calor tant asfixiant. I l'ambient de la tarda és molt sa.

Tornem a casa, el jetlag diu que dormi una estona abans de sopar. I aquí em teniu: son tres quarts de 12 de la nit, morta de son i actualitzant el blog.

Fins aviat!!!
Una abraçada!!!

PD: Us recordo que a Brisbane estem a +8h respecte Catalunya!





7 comentaris:

  1. Mooolt bona niit. Aquestes actualitzacions estant mooolt bé. no perdis el ritme amb les explicacions, com mes completes, mes ens agraden.
    Molt bona estada!!!

    ResponElimina
  2. Bona tarda o bona nit Neus!
    Ens alegrem molt que tot hagi anat prou bé .
    Ets una dona valenta.
    T´han deixat passar els pensaments de colors?.
    Ara el jovent llorençà escampat pel mon fa que pares i mares ens afeccionem a seguir diferents blocs i el teu serà un d´ells.
    Una abraçada i fins la propera actualització

    ResponElimina
  3. eeeeei nena! ja sóc seguidora oficial del teu blog, m'agradarà veure com va per l'altra punta del món! petons!

    ResponElimina
  4. Ei Neus, m'agarda molt llegir les explicacions que fas. Et dic com el Pau explica tot el que puguis, amb detall, com viuen, que mengen que fan els australians. I sobretot que fas tú que ens fa molta il·lusió saber-ho.

    Un petò molt gran de tots els de casa.

    ResponElimina
  5. Molt bona broma la de posar la foto tal i com es veuen a Australia. ja ja ja ;)

    ResponElimina
  6. Hola noia.

    Des del pati de casa prenent la fresca i a punt d'anar a dormir mentre deus estar en els darrers somnis, de colors com els pensaments, de la "teva" nit et desitgem una molt bona i reivindicativa Diada Nacional de Catalunya, ja que la començaràs abans que nosaltres.

    Ens agrada molt poder-te llegir al blog i seguir la teva estada periòdicament..... així com també les "cam-connections" ;-)

    Les explicacions del què has sentit dins els avions amb el pas de les hores és una experiència més d'aquest 'Camí per Austràlia'.

    Good Luck !! i
    'bon viatge pels guerrers
    que al seu poble són fidels'
    ;-)

    La Mare i Jo

    ResponElimina
  7. Ei, Neus!!!

    Des de Fals t'envio molts ànims per aquesta aventura i t'encoratjo a seguir actualitzant el blog, de manera que tots poguem compartir la teva experiència!!!

    Fins la propera!!!!!!!

    Rosa Xavier i Bailo

    ResponElimina