diumenge, 11 de setembre del 2011

VISCA CATALUNYA!!!

Visca Catalunya, això per començar!!!


12:45 del matí (4:45 de la matinada hora catalana). Em llevo!!! Mare meva... què faig??!!! Esmorzo o dino??? Pujo al menjador. No hi ha ningú. Una nota sobre la taula em diu que en Paul i la Lil han sortit a fer allò que aqui en diem la "declaració de la renda", que menji el que vulgui per esmorzar: suc, cafe, torrades amb melmelada, nutella; o bé decidir-me per dinar i menjar els macarrons que van quedar ahir. Res. Esmorzo, força, però esmorzo. Entre torrades i nutella, llegint la programació de live, culture and arts events july-september 2011 veig un concert que pot ser interessant. La Brisbane Symphonic Band dirigida per Stefanie Smith toquen al Captain Burke Park (ben a la vora d'on soc) amb un repartori de cançons de Michael Jackson, Beatles i Elvis Presley.

Decidit, a les 2pm comença el concert. A les 2pm surto de casa amb les arrecades de la Mercè a les orelles, l'estelada a la motxilla, la camara, la cantimplora del cau, el diari, un llibre per llegir i un jersei (per si fa fred).  Començo la caminada a la vora del riu. Amb les vistes dels gratacels del centre de la ciutat i la típica imatge de postal trec l'estalada, poso la càmara en un lloc estable i... correr que va el disparador automàtic!!! Flash!! Foto de la diada FETA!!! Continuo caminant, una paret immensa de 40 metres d'alçaca i un munt de gent preparada per pujar. Sí, es veu que és un lloc habilitat per fer-hi l'escalada. És lliure, gratis i un cop a dalt les vistes han de ser espectaculars. A més està habilitat per escalar de nit, però això ho fan de cara a l'estiu. Quan les temperatures al matí són elavades.

Continuo caminant i... em trobo el primer animal australià. Un petit ensurt... però no passa res! Faig la foto de reüll (no fos cas!!) I me'n vaig... !! L'animal en qüestió us el presento i es diu:  
WATER DRAGON (per mes informació consulteu a la wikipèdia. Està molt ben explicat)



Contenta de conèixer un water dragon, emprenc la caminada cap al Captain Burke Park. Uns arbres fantàstics em fan dubtar de fer-hi fotos, però el concert fa mitja hora que ha començat i estaria bé arribar-hi abans no acabés. Passo de les fotos i continuo caminant. Al cap d'un quart d'hora arribo al concert. És a l'aire lliure, sota l'ombra d'un arbre (que segur que té un nom i no el sé) hi ha els músics. Els oients estan a la gespa estirats o asseguts. M'apunto. M'assec a la gespa, m'arremango els pantalons perquè fa una calor espantosa i escolto el concert. Al cap d'un quart d'hora anuncien la última cançó!!! No pot ser!!! Què hi farem!! Us presento els músics:

Ja ho veieu, van vestits d'època: Michael Jackson, Beatles i Elvis Presley.

Acabat el concert decideixo desfer el camí i anar-me'n cap a Southbank. Així que desfent el camí i sense presses ara si que em faig autoretrats als arbres. Són la canya. Els nens se'n fan un tip de jugar-hi. S'amaguen entre els multiples troncs, com jo!! A veure si em trobeu!!!

 
Després de fer el paperina corrent amunt i avall per amagar-me a l'arbre, marxo cap a Southbank. Molta gent, és diumenge i les BBQ estan totes ocupades. Les piscines i platjes habilitades estan plenes de gent. És espactacular, han creat una platja a la vora del riu (sense aigua del riu, que està força contaminada) i han creat una mena de parc aquàtic per refrescar-s'hi quan hi ha calor. A més a més, tota la zona de Southbank hi ha lavabos públics. Primer he entrat pel fer el tafaner i veure què tal son. Manoi!!! Impressionant!!! Nets com el lavabo de casa!!! i mira que són públic!!! Això a Barcelona no passa!! Piques blanques de ceràmica, els lavabos nets com una patena sense guixades ni grafittis a les portes, sense pixarades fora de test... vaja, que pots cagar ben assegut!! i a sobre... també hi ha dutxes!!! Dutxes??? Ah, és clar!! Per treure's la sal després de la platja, no?? ;) He estat apunt de fer fotos al lavabo perquè veiessiu la netedat, però hi havia massa gent, queda lleig!!

 Illa fantasia arriba a Brisbane
 Platja de sorra sense sal al bell mig de la ciutat

Després de caminar durant una bona estona, torno cap a casa. Però abans d'arribar veig una cosa que em van explicar en Paul i la Lil ahir. Recordeu l'any passat o l'altre que hi va haver una nena de 16 anys que va fer la volta al món sola amb el seu varixell?? Si??? Doncs aquesta nena és Australiana, concretament de Brisbane i el seu vaixell està exposat al museu marítim de la ciutat. Aquí el teniu. Podreu identificar perfectament quin és ja que un vaixell rosa només se'l faria una nena de papà que li agrada la Hello Kitty, segur!!



Me'n vaig a dormir però abans us deixo amb un parell de vistes panoràmiques del Brisbane City Center des de Southbank:












Molt bona nit. 
Petons i abraçades per tots!!!

VISCA CATALUNYA LLIURE I EN CATALÀ!!!

5 comentaris:

  1. Mooolt be!!! Nosaltres serem més escuets: ja som al palau i tinc la cartera a punt x comprar-te la samarreta que m'has demanat. Fins la propera!!
    VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

    ResponElimina
  2. Impressionant, m'agrada molt, continua així es molt interessant.
    Dorm bé i que demà et vagi bé a l'escola.
    Molts petons de Cal Boter.

    ResponElimina
  3. Fantàstic !!!!

    Saps? Amb la mare ens venen ganes d'agafar l'avió i passar uns dies per aquestes terres..... però de moment ens conformem amb les explicacions i les fantàstiques fotos que fas; Tot i que ja hem comprat alguns números dels cecs i si ens toca la grossa muntem un vol xarter !!!!

    A veure si d'aquí un temps estàs amb aquests músics tocant a sota l'arbre !!! ;-D

    Ens ha agradat el comentari dels lavabos nets com el de casa ;-D

    Li pots posar una corretja al 'water dragon' com si fos el Nuk ?

    T'hem guardat el diari 'Ara' d'avui perquè hi ha un suplement interessantíssim sobre en Pau Casals i també l'adhesiu de 'L'escola en català: Ara i sempre'.

    Com diu en Pep Guardiola, demà lleva't ben d'hora i si penques seràs imparable !!!!!

    Bona nit i Bon dia!
    Un petó ben gros!

    El pare i la mare.

    ResponElimina
  4. Carai, Neus!
    Aquesta paragrafada tant explicativa em recorda el bloc que vaig fer fa temps quan era a Seül... Quina sana enveja que em vé. Cada moment el vius com una sorpresa, com una novetat. Tens tots els sentits a l'aguait i, com una gran esponja, t'amares de tot, tot ho xucles amb la intenció de viure els moments amb més intensitat que mai.
    Seguirem les teves noves.
    Que vagi bé també l'inici de les classes.
    Petons de tots cinc.

    ResponElimina
  5. Ostres Neus!
    Com tenen muntades les ciutats aquests australians!!
    M'ha agradat molt llegir tot això del teu blog!
    Molta sort en aquesta nova etapa!

    ResponElimina