dilluns, 26 de setembre del 2011

Ja puc parlar català a Brisbane!!

Si, dijous vaig quedar amb 2 catalans que viuen a Brisbane.

7pm (aqui, això de dir 19:00h no va enlloc... hauré d'acostumar a diferenciar 7am i 7pm...) quedem al Hungry's Jack (recordeu, el Zurik de Plaça Catalunya). Toca buscar catalans... sona el mòbil: el Marc (un dels catalans que fa 8 mesos de viu a Brisbane) em telefona per dir que arribarà tard. Em diu que busqui a l'Eudald (un altre català que va arribar fa 4 dies) que serà fàcil... diu que els catalans no som difícils de reconèixer. D'acord. Penjo i busco l'Eudald. Entre la multitud de gent procedent de Xina, Japó, Taiwan i tants altres racons de món, crec haver vist un català. No porta barretina, no calça espardenyes, però es veu d'una hora lluny que és un català de la ceba.
Dit i fet. Eudald-Neus, Neus-Eudald. Hora d'anar tirant cap al pub, el Marc ja trucarà quan estigui al caure!! Arribem al pub on hi ha tots els companys de l'acadèmia. Primera cervesa gratis!! i convida l'acadèmia... això és massa!!! Poca estona més tard arriba el Marc, ja hi som tots!!!
Continua la xerrera al pub fins que decidim marxar de la zona CBD (centre de Brisbane) per anar a Fortunate Valley i conèixer més catalans. Xino xano... Abans d'arribar al destí el Marc rep una trucada dels altres catalans. Ells no estan a Valley. Canvi de plans, marxem al Victory (pub altament reconegut per la venda barata de cerveses).
El Marc ens adverteix que possiblement amb el calçat que portem no ens deixaran entrar.... però bé ho hem de provar!!! Arribem al Victory's, tenim gana i decidim anar a Queens Street (carrer peatonal i comercial de la ciutat on està TOTALMENT PROHIBIT fumar) a menjar una hamburguesa!!
Tornem al Victory's. Una cua força llarga comença a la porta del pub i acaba, gairebé, a l'altre illa de cases. Cap problema, fem cua!! Avancem força ràpid. Els "segurates" no paren de mirar-nos... aix que no entrarem!!! Efectivament, abans de passar la porta ens diuen que amb les bambes del decathlon no podem entrar... jajajajaja!!!
Anem a l'exchange, al bar del davant. No hi ha cua, tampoc hi ha massa gent. Ensenyem el passaport, miren les bambes i arronsen les espatlles volent dir "el calçat no és l'adequat, però com que tenim poca clientela no us direm que no!"

Lliçó apresa. A Australia no es pot anar de pubs amb bambes. Agafa les sabates, si us plau!!



4 comentaris:

  1. Hola Neus,
    Benvinguts al blog tu i els teus amics catalans, ja veig que els llocs de reunió i de trobada solen ser els "pubs", serà perque aviat es fa fosc i fa fred.... una noia tan poc discotequera com tu se'm fa estrany que vagi tant als pubs, jejejej, XD;)
    Segons tinc entés la cervesa d'aquí no us farà cap mal ja que té molt poc grau, res a veure amb les nostres cerveses o la boníssima cervesa de Praga.
    Caram amb l'academia... fins i tot convida, segurament no serà a canvi de res, et faran fer una redacció extensa dels pubs, les cerveses i els amics catalans a Austràlia.
    Espero que et vagin molt bé les classes i que trobis pis aviat.
    Una abraçada ben forta!
    La mare.

    ResponElimina
  2. L'altre dia ens vas dir que potser ens tornaries coses que no et fan falta. Espero que entre les coses absurdes hi trobem alguna caixa de cerveses, perque perque encara que no tingui graus i que sigui barata s'ha de provar toot.
    Una mica de carn de cangur tampoc estaria malament... Però no crec que sigui factible. Que vagi toot moooolt be!!!:-D

    ResponElimina
  3. Hola noia,

    Ja està bé que parlis en català, però no oblidis que ets aquí per aprendre l'anglès !!! ;-D

    Me n'alegro que hagis trobat catalans aquí, sempre va bé algun contacte proper i més si ja porta temps per aquestes terres.

    Espero que aviat tinguis solucionat l'allotjament i puguis anar per la feina així com trobar alguna estona per buscar parcs de bombers, vale? ;)
    Et poso un enllaç per què vegis com estan les coses per aquests verals i, si vols, els hi donis un cop de ma ;-D

    http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/view.php?id=52278

    Apali, que vagi bé la setmana.... i el cap de setmana també !!!!!

    Petons,
    Joan

    ResponElimina
  4. Jo t'anava a preguntar ! No hi ha cap lloc català ? vull dir, Catalàns a Brisbane, alguna asociació ?

    Jo si vaig, les buscaré, perquè sense sardanes jo no podría viure a Australia, i si he de donar classes de català ho faré també : )

    Petonets :*)

    ResponElimina