dissabte, 8 d’octubre del 2011

Moreton Island i canvi de pis.

MORETON ISLAND

6 del matí esmorzada i amb la motxilla a l'esquena, camino 3km que em portaran a l'acadèmia d'anglès abans de les 7, hora de trobada. Una vintena d'estudiants de Langports Brisbane (l'acadèmia) marxem d'excursió, junt amb una desena d'estudiants més de Langports Goldcoast. A les 8 ens passen a recollir els dos busos 4x4 amb que viatjarem per l'illa. Sortim de Brisbane i ens dirigim cap al port. Allà embarquem cotxes, busos i turistes i emprenem un viatge d'una hora fins a Tangalooma. Ja mar endins podem observar les famoses i perilloses blue jellifish... quin perill!!!

Arribem a Moreton Island... aqui no hi ha port i el vaixell ha d'atracar a la platja! Impressionant!!!


Us presento els busos 4x4 que ens van portar per tota l'illa durant el cap de setmana:


Vam recorrer la platja amb cotxe fins arribar al campament. Si, tendes, sacs i esterilles!!! Com al cau!!! De moment només fem que trobar sorra a tot arreu... bambes fora i descalços!!!
El dia va reduir-se a matí de Kayak i tarda de busseig. Un matí esplèndid amb sol radiant, remant i navegant per la costa Oest de l'illa. Migdia i tornem al campament, dinar, visita a l'únic "poblat" de l'illa (on aprofitem per fer-hi un gelat) i tarda de busseig. La mar estava força animada i no vam poder veure gran cosa ja que les onades aixecaven la sorra de terra i tot es veia enterbolit. Per sort podem gaudir de les fàntastiques fotos de la metiat del grup que va fer "busseig" durant el matí. Ells si que van poder veure peixos!!


Les activitats de la tarda s'acaben molt aviat ja que a les 6 és fosc. Així que a les 5 vam deixar d'intentar veure peixos i taurons al mar i vam tornar cap al campament. Mentre preparavem una barbacoa per sopar vam aprofitar per observar la posta de sol des de la platja. Si, arribem a temps. Una posta de sol impressionant... ho podeu observar:

Aquesta soc jo... portada del proper KarateKid
Estudiants de Langports Brisbane!
Posta de sol amb estrelles de mar a la costa.
El vent bufa fort i es fa força difícil continuar a la platja després de pondre's el sol!! Aixi que tornem tot caminant fins al campament... sorra + sorra + sorra + infinits grans de sorra + vent + vent i + vent = soparem sorra??... NO, BBQ!! havent sopat tots cap a la vora del foc. Sabeu que vam menjar a la vora del foc?? Sí,  marshmallows!!
Anaven passant les hores i mica en mica tothom se'n va anar a dormir!

Diumenge matí, després d'una bona dutxa d'aigua freda per treure aquella pudor de gitano que et queda després d'estar hores i hores menjant fum, esmorzem. Pancakes amb vegemite (evidentment, a ningú li agrada... és horrible!! Probablement si veieu una persona menjant Vegemite és Aussie. No pot ser res mes... només els hi agrada en ells), crema de cacahuet, nutella, melmelades, .... cafè, tes,...

Marxem cap a la punta nord de l'illa. Tot plegat sembla el Paris-Dakar. Només fem que mouren's sobre sorra. Algun ensurt quan el cotxe s'encalla a la sorra, però solucionat de seguida... (sino encara seriem allà!) Ens dirigim a la costa Est. És impressinant observar els canvis de vegetació: passar d'estar a la selva a trobar-te unes platjes infinitament llargues i que encanten a tots els visitants. Resseguim la platja i ens enfilem a la punta nord. Allà trobem el far de Cape Moreton. Evidentment, no fa falta calçar-se per pujar al far... només hi ha sorra!!!

Precioses vistes del del Cape Moreton. Podeu observar el desert al fons...
  
Cape Moreton
sorra, sorra i mes sorra

 Continuem l'excursió per la costa fins arribar a algunes cales. Precioses com ara Honeymoon

Cala Honeymoon


Tornem a pujar al bus per anar a dinar. Recorrent la platja... aigua vermella!! Aquesta aigua té unes propietats especials i molt bones per la pell. És te, bé... no amb el sentit estricte de la paraula perquè si la testeu (com jo) veuríeu que no te cap mena de gust. La qüestió és que aquesta aigua conté oli de les fulles dels arbre de teina i banyar-s'hi diuen que és bo per la pell. Doncs dit i fet, ens en vam anar al Blue Lagoon i vam capbussar-nos abans de dinar.




Ja havent dinat ens en vam anar al desert de l'illa. Si, ben bé un desert... un munt de dunes i de sorra i nosaltres allà preparats per fer sand boarding. Vam agafar les pales/trineus/taules... i vam començar a enfilar dunes amunt. Les distàncies semblaven curtes, però un cop vam començar a caminar, no arribavem mai al final. Per fi.. després de pujar i baixar dunes arribem al punt més alt per descendir la muntanya de sorra. Encerem les taules per lliscar millor i d'un en un o per parelles comença l'aventura.
Feia molt vent i era impossible poder veure els companys com baixaven, ja que la sorra es ficava per tots els racons i no se'n deixava cap: ulls, orelles, boca, nas...
Arriba l'hora. Amb la Lara (una companya de classe) decidim baixar en parella. Vosaltres mateixos.. podeu veure les fotos. No cal que us digui... que em vaig fer un fart d'empassar sorra... i quan dic un fart... és un FART!

avall que fa baixada!!
aaaaahhhh!!!
Fi. Aterrissada!

Tornem al campament, les carreteres de sorra no ens les traiem de sorra i, creieu-me, és pitjor que pujar dalt del camió de bombers en una pista forestal. Tornem a endinsar-nos al bosc per creuar l'illa de la costa Est a la oest.
Arribem al campament, agafem tots els trastos i ens en anem al "port". Allà esperem que arribi el vaixell i fem cua per pujar. Un cop embarcats tornem cap a Brisbane. El vent a fora es fa insoportable, però val la pena veure la posta de sol des del vaixell. 
Tots estem força cansats. A les 7 del vespre arribem al port, però encara ens falten ben bé 45 minuts per ser al centre de Brisbane. Dit i fet, quarts de 8 al centre de brisbane, i 45 minuts més a peu cap a casa. 
Una bona dutxa, sopar i dormir!!!

Us deixo amb una foto de tots els companys de Langports que vam anar a Moreton Island

CANVI DE PIS

Ja estic definitivament instal·lada al nou pis. Ahir al matí, després de despedir-me de la família, en Paul em va portar a la meva nova llar. 
Visc a 10 minuts del centre, així que a partir d'avui deixo de caminar 6Km diaris. No és una bona notícia per la meva salut, però substituiré els 6 Km per piscines de bon matí i entrenaments de futbol, basquet i voley cada setmana. Si, l'acadèmia organitza un campionat entre Langports Brisbane i Langports Gold Coast a finals d'Octubre i durant aquest mes ens estem "preparant" per veure si podem fer alguna cosa de profit a final de mes.
Doncs això, el pis està molt be!!! No us puc oferir fotos perquè la camara va morir el cap de setmana passat... 
Comparteixo pis amb dos brasilenys, una suissa i una tailandesa. La tailandesa no para mai per casa. Tots som estudiants d'anglès. Amb els dos nois i la noia suissa estudiem a la mateixa acadèmia i fem cursos Cambridge, també!
De moment només porto 24 hores al nou pis i no us puc explicar gran cosa, però crec que hi estaré molt be!!


Això és tot per avui... nose quan tornaré a actualitzar. Sé que ultimament no ho estic fent amb gaire regulartitat!! ;)
M'arriben notícies que hi ha força gent que segueix el bloc i pregunta als familiars i amics que què faig i com estic!!  M'alegra saber que els llorençans i llorençanesem seguiu!!

PD: Nens, nenes i caps del cau!! Que passeu un bon pas de branques!!! Expliqueu-me les novetats quan torneu. Quins caps teniu a la unitat? Heu passat de branca?? com ha anat això de caminar, muntar tendes, cuinar, dormir fora de casa...?

Salut i abraçades de Koala per tothom!!!

5 comentaris:

  1. podria DESCRIURE australia amb "zona blava" ? impressionant! k wai el vaixell a la sorra, i el mar d'aquest color, i les estrelles, k mones!! xo el que més m'ha agradat ha estat la baixada en trineu!!! buaaaaahh quin subidon!! anava rapid? bé, et deixo que en un diumenge al matí he de seguir estudiant que tonc dues entregues de uoc jajaj. Fins aviat surfera!! k tinguis molta sort en el nou piset! ves avisant pel face de les publicacions, va molt bé! MUAKK

    ResponElimina
  2. Fantàstica Neus !!!

    La teva actualització s'ha fet esperar com totes les bones coses. L'espera ha valgut la pena !!!!
    Ja saps que et seguim i t'enviem records de molta gent que et visita tot i que no escriu.

    Segueix tant animada i activa com sempre!!

    Petons
    Joan

    ResponElimina
  3. UF! Que bé, ja t'esperàvem!!!
    Aquesta setmana al diari Ara hi he llegit un escrit de la Tatiana Sisquella parlant de les primeres cites, en algunes descripcions he sentit talment el que deia.... nervis previs, respiració que s'accelera, imaginació que es dispara, hi haurà explicacions o no... tot això i més passa en l'àmbit de la parella que és el que ella explica... però t'asseguro que a mi em passa cada vegada que obro el bloc.
    Em satisfà veure't contenta i amb il.lusió, que a cada cosa li saps trobar alló que t'esperona.
    D'aquí a 1/2 hora tenim una cita...sísí!! jeje... no es a cegues ni res massa especial però com a persones responsables no hi podem faltar i a més en prepararem alguna.
    Salut i Feina!
    Una forta abraçada!!
    La mare.

    ResponElimina
  4. neeeeeeeeeeeeeeeuss!
    les fotos...semblen de salvapantalles d'ordinador..i no em diguis que no..la sorra fina fina (com la corbata de la udna), l'aigua blava (mes blava que la pisina de sant llorenç)..UNA PASSADAAA!! portam sorra en un potet!

    pel que fa al pis..kina MEEEEEERDAA ejem.. k no tinguis camara. ja ens explicaras com va amb els brasileñus .
    un peto

    Murta

    ResponElimina
  5. uououo renoi tu quin sol i quines vistes!!!
    La veritat és que aquestes platges i aquests cels blaus contrasten força amb el que es veu per aquí...

    Una abraçada de monstre Ness!

    ResponElimina