dilluns, 12 de setembre del 2011

My first day class


Dilluns 12 de setembre. 7:00h del matí. Sona el despertador!!! Esmorzo un bon bol de llet amb cereals, i un parell de torrades amb nutella (aquí res de nocilla!!) i un cafè amb llet per acabar de desvetllar-me.

En un principi la Rie i jo... Ai menoi, no us he presentat la Rie!!! Ella viu a la mateixa hostfamily. És japonesa, estudia a la mateixa acadèmia i ja fa una setmana que és aqui. Només li falten tres setmanes per acabar el curs i tornar a casa seva. Recuperant el fil de la conversa, la Rie i jo teniem previst anar a peu fins a l'acadèmia. Però el meu primer dia haig d'arribar una mica abans a l'escola.  Si marxem a peu, segur que arribem tard, així que decidim agafar el bus. El transport públic a Brisbane, i en general a Austràlia, és força car. Perquè us en feu una idea: el bitllet Brisbane Aiport to Brisbane City Center em va costar uns 20$ australians, equivalent a 16-17€. Amb la mateixa distància puc anar de BCN a Manresa per uns quants eurus menys...  I el bitllet de bus d'avui (equivalent a un bitllet senzill d'1 zona) ha costat 3,10$... No pot ser... haurem d'estalviar!!! Així que hem decidit que a partir d'avui anirem i tornarem a casa a peu!!! És gratis i bo per la salut!! bueno, bonito i barato!! ;)
O també tinc la opció de fer-me sòcia del citycicle conegut a Barcelona com el bicing. Pagues 20$ per pedalar durant tres mesos!!! La única cosa és que t'obliguen a portar casc i aquí no en tinc cap. Ja faré maneres d'aconseguir-ne un!!!

A les 8:00h sortim de casa i anem a buscar el bus. A les 8:30h ja som a l'escola. Avui a l'acadèmia: presentacions, funcionament de l'escola, horaris, ruta guiada pel centre de la ciutat i English level test.  És una acadèmia que té de tot: menjador, ordinadors, microones (i no només un com a Blanquerna), nevera per guardar el dinar, gimnàs, piscina... també organitza activitats entre setmana com ara campionats de volley "platja", basket, badminton, visites als museus, sortides als pubs, concerts... fins i tot sortides de caps de setmana!!! Fantàstic!! I la major part d'elles gratuites, ja ho tenim!!!
La part més interessant de és que divendres 16 i dissabte 17, els estudiants de cursos Cambridge marxem a la vora de Gold Coast (ciutat costanera, coneguda com la ciuat del Surf. Jo crec que ho podriem comparar amb un Salou, turístic i res mes). Anirem de camping i farem diverses activitats com ara surf (mare meva, com patirem!!), kayak, rock climbing,... Ja dedicaré una entrada al blog només del cap de setmana.

Calendari d'activitats Setembre 2011




A les 12:40 és hora de dinar. Els alumnes "novatus", evidentment, no portem cap entrepà. Així que uns quants estudiants de Cambridge decidim anar a fer un plat combinat. Si en el grup hi havia 4 persones from Switzerland, 1 from Korea and me... hem acabat anant en un restaurant Koreà.

Una hora després tornem a ser a l'acadèmia. 2h de classe i s'ha acabat.

El grau de mal de cap d'avui és força elevat. Intensiu d'anglès tot el dia, sense desconnectar. Arribes a un punt que no entens la conversa que tens amb el del costat i li continues dient: yes, yes!!! 

Abans de tornar a casa (A PEU, evidentment) la Rie i jo hem passat pel super a comprar pa, formatge, pernil dolç, enciam, tonyina,... per fer-me uns valsos com els del Viena per dinar. També he visitat totes les companyies de telèfon australianes per demanar preus de les tarifes. No hi ha qui les entengui... mare meva que complicats!!! He decidit agafar tota la paperassa i un cop a casa, en calma, decidir amb quina em quedo.

Això és tot per avui. Demà tornarà a ser 3/4 del mateix si no hi ha res especial!! Ja us ho aniré explicant!!!

Salut, petons i abraçades!!!

8 comentaris:

  1. Deu ni do quin dia més intens. Quant et llevis jo estic despert però aquella hora estas enfeinada. Ja tinc ganes de videoparlar amb tú. El cap de setmana pinta molt bé, disfruta.
    Ah per cert dijous hi ha reunió al parc, hi seràs?.... ja ja...
    Un petò boterut.

    ResponElimina
  2. Per cert la teva tieta se li negen els ulls llegint el bloc, estar amb la bleda a flor de pell.

    ResponElimina
  3. Hola Neus, són 2/4 de 4 de la tarda, acabo d'arribar a casa,em conecto i veig que ja has fet molta feina....d'aquí a quatre dies això serà bufar i fer ampolles.Em fascina veure com t'expliques.....en quan al mòbil hauràs decidit tú abans que jo el que penses fer(ja saps que em vull canviar el mòbil).
    Noia decidida, valenta, reflexiva,amant de l'esport,treballadora....imparable, però sobretot descansa i no t'estressis i aquí estem nosaltres per donar-te tot el suport moral que faci falta.
    Bé al vespre amb el pare et farem un altre escrit i segur que serà més divertit....jeje.
    Un petó.
    La mare.

    ResponElimina
  4. Neus veig que ja et mous com peix a l´aigua... Ja ens ho esperàvem .... Demà comencem el curs al Ies i pensa que 100 nens i nenes de primer també estaran tan nerviosos com tu i ells son prop de casa ...
    Que tinguis bon dia

    ResponElimina
  5. Bon dia . bona nit,

    Avui estic espès, massa hores a BCN.... ;-)

    Veig que ha estat un dia intens, com el de milers d'estudiants catalans que avui també iniciaven el curs; És important posar-hi interès i ganes.

    Ens ha fet molta gràcia el yes,yes!! i ho entenem perfectament.

    Ei! si necessites un casc te'n podem enviar tres (el de ciclista i els dos de bombers), també pel 'rock climbing' et podríem enviar la motxilla de rescat del parc, l'arnés i les cordes amb permís del cap de parc (però dubto que arribin a temps pel cap de setmana) ;-D

    Si el cap de setmana aneu de càmping, ja sabeu qui farà la intendència ara que no hi ha els experts intendents del CAU ? Això sí, vull la foto fent surf !!!!!! (tot i que la mare diu que no cal) ;-D Als teus companys els hi pos explicar que al nostre país fem rafting, com vas fer baixant el Noguera Pallaresa amb la planxa i el neoprè.

    La foto del calendari d'activitats..... Sabem que estàs a les nostres antípodes però encara no hem après a llegir al revés; Amb prou feines llegim 'September 2011' ;-D

    Com ha anat al restaurant Koreà? Com és que els europeus no heu fet valdre la vostra majoria? En una propera ocasió els portes a fer un 'pa amb tomàquet' o bé una 'botifarra amb seques' i força all-i-oli !!!!! També els has d'ensenyar a beure amb porró.

    Petons i abraçades
    Mare, Pare i Pau

    ResponElimina
  6. hola Neus. Esperu que estiguis be de salut com la meva, gracies a deu. mira ja estaba esperan el Pau que vingues a pusarme al corren pro aquesta major de Castellar estaba mol ocupat. ara mateix al tinc aqui al meu costat i m'està posan completament al dia cosa que m'agrada per poder tenir conexió amb tu, mira ja acabo i juntament amb al pau ens despedim i et dic fins un altre dia si deu vol.

    l'avi siscu

    ResponElimina
  7. M'agrada veure que em seguiu la pista!!! Responent a cadascú de vosaltres:

    - David, podria ser a la reunió si hi hagués internet al parc. Amb l'skype es fan meravelles!!! Diga-li a la Teresa que les bledes no m'agraden!!! ;)

    - Si mare, ja tinc la targeta SIM del mobil!! Ara ja puc fer trucades australianes!! (per buscar pis, trucar als companys... anirà molt be!) a veure si espaviles i actualitzes el teu mobil!! Això si, no el llencis!!!

    - Hola Montse i benvinguda al blog. Si, de ben segur que els nens (sobretot els que vindran per primera vegada a l'institut) estaran ben nerviosos. Però ja és això... primer marxes a l'institut de Castellar, després la universitat a Barcelona i mica en mica... s'arriba a les antípodes. Ja els pots dir als teus alumnes! Això si, sempre per aprendre! ;)

    - P/M: No m'envieu cascos que no podré tornar!!! Potser si que haureu d'enviar una altre motxilla per poder voltar amb les mans lliures per aquestes terres.
    Això de la foto del calendari.. és cosa del PhotoBooth. Nosé per quin motiu em gira la imatge!
    Al restaurant Koreà la veritat és que molt be!! Però no patiu, la propera vegada anirem algun lloc amb productes tipis de la terra!!!

    - Siscu pariscu. Inconfusible, l'avi!! Ets tu!! La salut va molt bé, i esperem que continui així!! Sent festa major de Castellar (i tenint la Mireia allà) és normal que el Pau hagi fet campana a les teves classes d'informàtica!! Però ja veig que de seguida que pot ve a donar-te un cop de mà!!!
    El facebook ja l'actualitzes, molt be!! I ja ets un entès del correu electrònic!! Ara només els hi has de dir que t'expliquin com funciona l'Skype!!

    A tots,
    Petons i abraçades!!!

    Records als llorençans i llorençanes!!

    ResponElimina