dimecres, 28 de setembre del 2011

Koales a la vista!!!

Ja he vist koales!!!

Si, diumenge passat en Paul i la Lil ens van portar de passeig. Vaja, a fer el "dominguero". Després d'un bon esmorzar i amb la panxa plena, pujem al cotxe i circulant per l'esquerra prenem rumb cap a Gold Coast. 20 minuts d'autopista i 10 minuts de carretera de revolts, una mica com la de Sant Llorenç. Arribem al Daisy Hill Koala Centre. És d'hora, son les 9:00h del matí i el centre no obre les portes fins a les 10. Cap problema. L'entorn és preciós. Per fi torno estar entre arbres, ocells, fulles i animals!!! Aprofitem per caminar una mica i intentar veure Koales enfilats als arbres. No hi ha sort, els únics Koales que veiem son els que tenen "tancats" entre reixes. Aquests han patit ferides provocades per altres animals i els tenen a la unitat de cures intensives.

Kola estressat.
Sabeu com és la vida dels Koales??!! Mireu, els Koales dormen 20 hores el dia i les 4 hores restants... mengen!!! I a sobre, hi ha investigacions que diuen que els Koales viuen estressats!!! Pobres Koales...

Us deixo amb una imatge del bush del Daisy Hill Conservation Park. Quan els Aussies (australians) parlen del bush... no debaten sobre George Bush!!! Bush, a Austràlia és el que els anglesos d'UK en diuen forest. O allò que els catalans coneixem per bosc.

Bush del Daisy hill Conservation Park
Ah si!!! Mentre caminavem pel bush australià, el Paul i la Lil van començar a buscar branques d'arbres i ens en van donar una a cada una. Un bastó? Una batuta? per què vull una braca d'arbre??!!
La situació immediata és veure a la Lil subjectant una branca a la mà i començant a moure horitzontalment la branca per sobre el seu cap. Què coi fa??
L'explicació rau en els ocells. Unes bèsties que a vegades durant el seu vol impacten sobre el cap dels excursionistes (i no tant excursionistes) i són capaços de fer-te un trau o fins i tot d'arrencar-te els cabells. Així doncs, la branca i el moviment de va i bé és per prevenir l'apropament d'aquestes bèsties voladores.
Però no us penseu que això només passa al bosc!! Al centre de Brisbane, els ciclistes porten brides (d'uns 30 cm) al casc. Aquestes brides fan la mateixa funció que les branques d'arbre que la Lil ens va donar al centre de conservació.
Ho sento... no tinc cap foto amb branques voladores ni tampoc de ciclistes amb brides al cap....
Només us puc oferir una foto de la Rie i jo al centre Daisy Hill:

Rie (esquerra) Neus (dreta) al Daisy Hill Koala Centre.

Tornem a pujar al cotxe i ens dirigim a Roca Village: AP7 direcció Girona sortida Cardedeu.
No!! És broma, però podria ser veritat. Arribem al Harbour Town Trade Centre, efectivament el Roca Village australià. Un munt d'outlets de marques conegudes!! No tinc intenció de comprar res, però si trobo unes thonges (flip-flops, havaianes, xancletes vaja!) bé de preu, ho faré!!
Entro en una botiga, surto amb les mans buides. Segona botiga, 0$. Tercera botiga, no trobo thonges.... Fins que... trobo una mega oferta de 2 thonges al preu d'1.
Molt bé... analitzem la oferta: 2x1=2. Jo no vull dos parells de xancles, però si que vull un parell de xancles a meitat de preu. Solució?? Molt fàcil... esperar que algú s'aturi davant el mercat de xancletes i preguntar si en vol 1 o dos parells. Dit i fet... xancletes triades i esperant. Afortunadament, el cap de poca estona un japonès s'atura davant el ventall de xancles... com aquell qui no vol la cosa li pregunto si està interessat amb el 2x1... la resposta és que si, pero evidentment... només vol UN PARELL DE THONGES!!! Perfecte!!! Ell tria la seva parella de xancles, jo ja tinc les meves triades. Anem a la caixa, cadascú paga la meitat de l'oferta i s'emporta les seves xancles. Millor no podia ser!!
Gràcies el japonès que estudia business a la QUT ara tinc un parell de xancles moníssimes a preu de mercadillo. Bé, no... a meitat de preu!!

Resultat de la compra al Roca Village: un parell de xancles, res mes!!!

Benvinguts al Harbour Town Trade Centre
Sota la bola del món, els Australians em recorden les distàncies entre Brisbane i altres ciutats del món.

Per perdre-s'hi!!!

Tornada cap a casa!!!
Dinar de pizzes barates al costat del riu mentre mirem partits de rugby (això amb els catalans) fins a fer-se fosc. Ara no us penseu que vam estar menjant i mirant partits de 2 del migdia a 10 de la nit... no ens passem!!! A Brisbane el sol es pon a les 5:45pm.. és a dir... a les 6 de la tarda ja fosqueja....
Arribo a casa just a l'hora de sopar, després d'agafar una ruta diferent i perdre'm pels carrers de Kangaroo Point... què hi farem!!

Bona nit i tapa't!!!

3 comentaris:

  1. Hola Neus,
    M'ho he passat molt bé llegint les teves explicacions, és que ja m'hi trobava, veig que no perds el sentit de l'humor.... "el bon humor".
    Quines sabatetes més bufones que portes, no les recordo... jeje.
    Cal anar molt alerta amb la diversitat de fauna que hi ha per aquí, no dubtis en posar-te antenes si t'han de salvar d'una forta picotada i sobretot penja alguna foto; és que em fa molta gràcia i em peto de riure, però si és convenient.... endavant; XD).
    Quina filla tan ben ensenyada que tenim... deixa que em tiri floretes.... comprem només el que és necessari, el sentit del ridícul per qui el tingui i sobretot molt de sentit comú, solidaritat i respecte.
    Records als catalans de part meva, aquests és fàcil de que vinguin a Sant Llorenç.... lògicament si tornen a Catalunya ens poden passar a veure.
    Suposo que aquí on vius és un lloc molt segur, perquè si has de fer reconeixement del territori gaire sovint (perdre's) ens faràs patir una mica.
    Bé Neus, confiem molt en tu, que t'ho passis molt bé, aprenguis moltes coses i continuis actualitzant.
    Una forta abraçada.
    La mare.

    ResponElimina
  2. Hola Neus:
    Estem encantats de llegir les teves noves explicacions, també ens han fet gràcia el tema de les branques, no ho sabia que serveix per protegir el cap, pensava que eren per buscar els bolets, com aqui a casa els catalans, a veure si trobes rovellons als "bushs"!!! jejejeje.
    Ah per cert a la foto que surt les distancies es veu un altre encara més llarga que el Brisbane-London i es el Brisbane-Casablanca (18300km), oi!
    Compte de no perde't... Continua passant-ho bé, descobreixes novetats...
    Apa, records del teu tiet Josep... i de l'avia Neus.

    ResponElimina
  3. Hi Neus,
    I'm really enjoy with your text! it's fantastic!!! Bueno paro que al final farè una bona pifia!
    Això de les xancles m'ha fet recordar aquell dia que varem anar al Corte Inglés a canviar les meves "crocs" quan ens varem col·locar a la fila! jajajaja
    Espero que mai xoqui amb tu un ocellots d'aquests!
    Espero la pròxima actualitzaciò!

    ResponElimina