dimarts, 20 de setembre del 2011

Cambridge retreat


Ha arribat el moment d'explicar-vos el GRAN CAP DE SETMANA: CAMBRIDGE RETREAT.
Divendres matí, ja amb les motixlles fetes, tots els estudiants de l'acadèmia que fem cursos Cambridge estavem apunt d'inciar dos dies plens d'esports, de coneixença i de descoberta en terres australianes.
Vam començar les classes a les 9 com cada matí. A les 11:45 ja acabavem les classes per dinar. Si, si... dinar!! No ho heu entès malament... Una hora més tard, arriba l'autocar. Carreguem motxilles i... comença el cap de setmana.

Koala Koaches, l'autocar.
Perfecte. A les 2 del migdia fem la primera parada: escalada indoor. Primer una mica de classe de com ens assegurem, com pugem i tota la pesca. Després de practicar tots junts i de pujar i baixar unes quantes vegades la mateixa paret, tenim via lliure per ascendir a qualsevol de les parets que hi ha muntades. Fins i tot escales, cordes i troncs d'arbre per fer una mica el mico, el Koala i l'anxeneta!!
Entre paret i paret, descans!! Els braços no donen per mes!!!

escalada / recòdrom

Al cap de dues hores d'enfilar-nos per les parets, tornem a pujar al Koala Koaches i ens en anem a la frontera entre el territori de Queensland i Nort South Wales. Allà tenim bones vistes de Gold Coast (ciutat reconeguda per la gran presència de surfites), i les infinites platjes de la costa est d'Austràlia. Pim-pam, passejada, fotos de grup (que encara no tinc) i altra vegada a l'autocar.

Vistes de Gold Coast des de Coolangatta
Platjes de Coolangatta
Encara a territori de Queensland
1 hora més d'autocar. Mica en mica deixem la costa i els gratacels per endinsar-nos a Tallebudgera valley, els boscos australians. Carreteres estretes, boscos verds, arbres alts, ocells exòtics, i de tant en tant... cases de fusta. Arribem al "camping". No us imagineu un càmping com els d'aqui: amb les banderes onejant a l'entrar, una barrera que et priva el pas, parcel·les delimitades, tendes plantades, caravanes de segona residència, bar, restaurant, piscina... NO!! Res d'això!!! El contrari... si no t'ho diueu, sembla que estiguis al mig del bosc. Aqui, els campside son espais privats on hi vieun famílies (normalent un parell o tres) on han habilitat un espai (molt ben acondicionat) per allotjar turistes i/o autòctons de l'altre punta de l'illa.

Cartell de Benvinguda al campament.
Així doncs, comptavem amb 6 cabines, lavabos, dutxes, cuina i menjador exterior. Les cabines son casetes de fusta amb quatre lliteres. Les dutxes i els lavabos... molt millor que els de campaments.
Només arribar, vam deixar els sacs i les motxilles a les cabines i temps lliure fins l'hora de sopar.
18:30h de la tarda, sopar! Avui tenim Barbie. No!!! No us confungueu!!! No és la barbie del cotxe rosa que es casa amb el Ken!!! A Austràlia de les BBQ (barbacoes) en diuen Barbies!!! mm.... salsitxes, hamburgueses, patates al caliu, amanida, pasta.... salses variades: ketchup, maionesa, barbacoa, oli, vinagre.... tot plegat boníssim. Sopant a l'aire lliure, envoltats d'arbres australians, sons de kokaburres i altres animals exòtics. Serps i aranyes de moment no!
Haven sopat.... beer time!!! (com el parc de bombes, més o menys... i a la mateixa hora!!) Cadascú disposa de: 2 gots de vi o 2  cerveses. Amb el beure i una bona companyia encenem un gran foc de camp.
Sota la lluna minvant, les constal·lacions desconegudes de l'hemisferi sud, el foc encès, el fred de la nit i la cervesa a la mà; mica en mica anem trencant el gel i ens anem coneixent els uns amb els altres: Com et dius? D'on ets? Quants anys tens? Estudies? Què fas a Austràlia? Quan de temps fa que hi ets? Quan expira el teu visat? hostfamily o houseshare? Kangaroo Point, Spring Hill, New Farm o CBD?
Entre conversa i conversa apareixen els MARSHMALLOW!!! si, tranquils... jo també vaig fer la mateixa cara quan em van dir: Hem portat Marshmallows!!! Jo pensant, oi que be... ara mistela, moscatell i carquinyolis de cal polla.... però no!! Els marshmallows son les "xuxes" que coneixem com a "nubes" o "esponjes". Aquelles de color rosa i esponjoses que molta gent crema amb l'encenador per trobar aquell gust de sucre cremat. Doncs dit i fet, marshmallows a la vista!! Improvitzem uns palillos amb branques d'arbre i ja ens teniu a tots al voltant del foc cremant el marshmallow com aquell qui fa una torrada.
No és la foguera de Sant Joan... és un foc de camp a l'australiana... ;)
foc de camp, cambridge students i marshmallows.

12 de la nit, només quedem quatre gats... BONA NIT!!!

Campside a Tallebudgera valley
6:30h del matí. BON DIA I BENVINGUTS AL MÓN!!! (com es troba a faltar rac1)
Matí de dutxa. El foc de camp no perdona... i per molt que avui toqui surf i kayak, no puc anar a esmorzar i pujar a l'autocar amb l'olor de gitano.
7:00h del matí esmorzar. Torrades, mantega, melmelada, crema de cacahuet, llet, suc, fruita, cereals. Menjar, menjar i menjar, que fins a la 1 no dinarem i necessitem forces per surfejar!!! mmm... tot exquisit!! Amb la panxa plena i les cabines netes, endreçades i la pell untada de sunscreen (sisi... 8 del matí i ja estem a 27ºC) ens dirigim cap a la platja!!! Per fi, avui surf i Kayak!!

Abans de començar sento dir-vos que (encara) no tinc fotos de jo fent surf... però ja arribaran!!!
El dia acompanya: sol, sol, sol, calor i crema solar!! Anem a la platja, lluim biquinis i banyadors i ens posem la samarreta de neopre per surfejar (suposo que és per no perdre el biquini). Planxa de surf i... primeres explicacions.
- Banderes de la platja que ens indiquen quin és el lloc on ens podem banyar, quina és la zona destinada a fer surf, si cal vigilar amb animals com ara balenes, taurons, meduses,...
- Primera explicació de com agafar les onades: Unir la planxa amb el turmell d'un peu a través d'un cable. Posa la planxa en direcció a la costa, tu al costat i esperar una onada interessant.
- Veus una onada interessant. Pujes al damunt de la planxa. Comences a remar i quan ja tens la onada a sobre, ales de pollastre i push-up!!!
- Suuuurf!!!  Avanti fins aterrar a la costa!!!
Practiquem i difrutem forces onades. Sortim de l'aigua. Segon nivell: POSAR-SE DRET.
- Mateix procediment que el nivell 1: planxa al costat, veus onada i saltes al damunt estirat, ales de pollastre, push-up i... ara es complica!!!
- Estirat a la plaxa inclines el cos cap el cató esquerra. el peu dret passa a l'alçada de la cadera i amb un saltiró els dos peus queden damunt la planxa.
Practiquem forces vegades aquest procediment a la sorra i tot sembla molt fàcil i bonic. Ens endinsem al mar i... no és tant fàcil i bonic com sembla. Però vaja... la diversió està assegurada. La intenció i les ganes que surti hi son, però no aconsegueixo estar dreta damunt la planxa més de 2 segons....

companys de classe apunt de començar.
Després d'hora de surf, toca canviar d'esport. Agafem les planxes i ben netes de sorra les traslladem a la furgoneta. Una esbendida a la dutxa, una mica de sol per eixugar-nos i cap a l'autocar falta gent.
Al cap de 15 minuts som al riu Tallebudgera. Allà dinem i de seguida cap a l'aigua. Hora de fer Kayak.
Kayaks apunt!
Kayak per parelles, tots apunt i riu amunt!! L'entorn és preció. La flora i la fauna són admirables i el riu d'aigua cristal·lina. Illes de sorra al bell mig del riu, perfecte. Al cap d'una hora i pico de pujada, donem mitja volta i comencem a desfer el camí. Abans d'arribar, parada per banyar-nos al riu. Oh!! remullada!!! Aprofitem per fer castells, ballet aquàtic, pins, guerres de sorra... (si, si.. com nens!!) i al cap d'una bona estona tornem a la base.
Recollir els kayaks, pujar a l'autocar i... tornada a Brisbane.

5 de la tarda. Arribada a Brisbane. Cansats?? alguns si, d'altres no!! Els més agosarats ens atrevim a quedar el mateix dissabte vespre per sortir de pubs al centre la ciutat. Dit i fet, a les 10 ens trobem davant del casino... ai no!! davant del hungry jack (podriem dir-ne el Zurich de plaça catalunya)... ai no... ara a l'exchange!! Si, l'exchange a banda de ser el lloc on canvien una moneda per una altre també és el nom d'un pub del centre de Brisbane!!
Primera nit de pub superada!!!

Diumenge: dia de homework al matí i de southbank a la tarda. És a dir, dia d'estudi al matí i dia de platja a la tarda.


Això ha estat un resum del cap de setmana de tres dies... sé que falten fotos. De seguida que les tingui, podreu veure'm intentant surfejar.....

Bona nit i fins la propera!!!

8 comentaris:

  1. Booona niiit Neus!!! Ja he pres mides de la foguera i et puc assegurar que als proxims campamemts farem una foguera que honori a Australia XDDD.
    Em farà gracia veure't surfejar...
    Segueix disfrutant-ho moltíssim!!!
    Seguim en contacte.
    A reveureeee :-)

    Salut!

    ResponElimina
  2. Hola Neus,aquí són les 5 de la tarda, em conecto per enviar-te un correu electrònic pensant que encara no havies actualitzat, però abans accedeixo al bloc no sigui que m'equivoqui i veig que hi ha novetats, t'asseguro que esperava amb candeletes que escrivissis i no et voldria pressionar, però et trobem a faltar.
    Déu n'hi do del cap de setmana i de tots els detalls, ja m'imagino que prens nota de tot i fas bé perquè amb els temps hi ha moltes coses que s'obliden.
    Viu, gaudeix, estigues atenta, descansa, ...resa, reflexiona i confia ... i no t'obssessionis amb la gramàtica... Ah i CANTA!!!, com diuen algunes frases que a vegades va bé recordar:
    "Qui canta els mals espanta".
    "Fes cantant el camí".
    "Cuando no tengas con que callar tu alma atolondrada, canta".( no recordo el músic que la va dir, la recordo de quan feia música a primer de BUP).
    A l'espera de les fotos i més coses que vagis fent..... ja se que ets molt agosarada i estàs molt ben entrenada.... però les forces hi ha moments que també minven.... estigues ALERTA!
    Salut i bones companyies!
    Una abraçada ben forta!
    La mare.

    ResponElimina
  3. Hola!!! Bona nit catalana, i ben aviat Bon dia australià!
    Som l'àvia i el Josep... Estem molt contents amb tot el que expliques del teu primer cap de setmana de "cambrigde retreat", Carai, quantes coses!
    Seguim amb molta atenció els teus escrits i les teves fotografies... Procura descansar!
    Fins a la propera. Un Petonàs!

    ResponElimina
  4. Caratxus!
    Quin bon ritme per aprofitar el cap de setmana!
    Amb aquests aprenentatges de barbie, crec que ens n'hauràs de muntar una quan tornis, amb "nuvolets" inclosos.
    No cal que et digui que t'ho passis bé, que ja ho fas...

    M'ha fet molta gràcia això de la kookaburra. Fa molts anys, havia cantat una cançó que parla dàquest ocell autòcton...
    Us deixo uns enllaços amb diferents versions de la cançó en qüestió.
    Una de "perroflauta" http://www.youtube.com/watch?v=vQU7_uT4I_M
    Altres de teclats i midis...
    http://alldownunder.com/oz-u/songs/kookaburra-song-9.htm
    http://www.kididdles.com/lyrics/k003.html
    http://bussongs.com/songs/kookaburra.php

    Bona setmana, bona nit ...i tapa't!

    ResponElimina
  5. Hola noia,

    Ja veig que el cap de setmana el vas aprofitar d'allò més be !!! Segueix així: parla, escolta, empapa't de tot el què puguis, fes d'esponja, aprèn, aprofita totes les hores per estudiar, disfrutar conèixer persones i llocs, menjar, dormir (si, si això també eh!).

    Aquí les coses van marxant força bé: per la Matagalls el Pau i alguns juvenils van estar fent xocolata, ...

    No t'oblidis de contactar amb els bombers d'aquí quan tinguis ocasió. No cal que tinguis pressa, hi ha temps !!!

    He vist les fotos que has penjat al 'feisbuc', i ja saps..... el proper estiu ens has de fer classes de surf !!

    Apali, que tinguis un bon dia d'estudi .... i de gaudir d'aquest immens país.

    Una abraçada
    Joan

    ResponElimina
  6. Hola Neus,
    Estem de proves si surt bé, et tornarem a escriure.
    Josep M i Anna

    ResponElimina
  7. Bona nit Neus,
    Finalment ho hem aconseguit després de 3 dies intentant escriure't i no hi havia manera quasibé ens costa el divorci però per tossuts hem trobat la menra que es publiquin aquestes quatre ratlles (ja, ja, ja!!)
    Caram noia!! quina enveja més sana. Després de llegir el teu blog tan ben descrit, detallat, precís només falta agafar l'avió i venir a Austràlia.
    Som del mateix parer que els teus pares fés d'esponja, apren molt, observa, escolta, fés visualització fotogràfica,.... i així tornaràs amb idees noves i fresques i amb una experiència única a Sant Llorenç.
    A més de conèixer Brisbane i els seus voltants amb les passajades que fas amb la Rie segur que també seràs coneixedora de la cultura japonesa.
    Demà divendres hi ha reunió de gitanes a la Casa de Cultura què vindràs??
    El Barça va empatar a 2 i el Madrid va empatar a O. D'economia no cal que em parlem perquè la situació cada vegada és pitjor i les previsions de futur encara més. O sigui que gaudeix tan com puguis d'aquest país tan meravellós i amb un futur esperançador.
    Una abraçada ben forta.
    Josep M, Anna, Clara i Núria.

    ResponElimina
  8. hola Neus,la teva mare ans adit, la neus a tornat escriure al bloc,arribem a casa pusem en marxa l'urdenado i anem llegin les teves an_
    dances ,sobre les compers i preus del super i del mercat de les verdures, també la gra olla d'erros els bistecs a la nevera, tot ben compaginat ,i aprofitant al tems per l'studi el depor i anar amb els amics i amigues al pub
    et veig mol llansada i optimista axo crec que tes mol bo estan lluny de casa. la iaia ijo et dejitgem molte sort petons i abrcades

    ResponElimina