dijous, 2 de febrer del 2012

MELBOURNE [part 1]: Visita a la ciutat victoriana

27 Gener - 2 Febrer. Tot apunt per passar una setmana complerta a Melbourne, la capital de Victoria.
 
Melbourne és la segona ciutat més important d'Austràlia, després de Sydney. Amb gairebé 3,8 milions d'habitants es troba ubicada al sud del territori de Victoria. La distància que separa Brisbane de Melbourne és aproximadament d'un 1700 Km, el que vindria a ser unes 2h 15m d'avió.


Brisbane - Melbourne


Vam dedicar tres dies a fer visita turística per la ciutat. El bus turístic és gratuit, passa cada 30 minuts i a un recorregut d'una hora i mitja!! I el tramvia "turístic" també és gratuit, passa cada 10 minuts i fa una ruta ciurcular per la perifèria del centre de Melbourne. Vaja... dues opcions molt temptadores per veure la ciutat sobre quatre rodes, de forma gratuïta i amb audioguia!

Estació del bus turític gratuit. Davant de la Fed Square i Flinders Station

Free City Circle Tram

Aquí teniu un petit mapa de la ciutat amb uns puntets vermells. Son els llocs que vam visitar:


1. YHA hostel
2. Queen Victoria Market
3. Flinders Station
4. Federation Square
5. Royal Botanic Gardens
6. Melbourne Parl (Rod Laver Arena)
7. Docklands
8. Southbank
9. St Patrick's Cathedral
10. Parliament of Victoria
11. Royal exhibition building
12. Melbourne Museum
13. Tot allò encerclat dins el requadre vermell és el que s'anomena Melbourne CBD (Central Business District). Ens el vam "patejar" tot més de 10 vegades!!!


1. YHA Metro hostel, Melbourne
Alberg escollit per passar les 6 nits a Melbourne. És de l'estil dels albergs de juventut de la generalitat. La veritat és que a Australia trobes la tira de backpackers... una cosa semblant a alberg. Però la majoria es troben ubicats al centre, centre de la ciutat i tenen el seu propi pub. Això é sinònim de festa cada dia i de companys d'habitació que arriben a les tantes de la nit beguts. Després de l'experiència a Noosa, vam decidir d'agafar un alberg que estigues una mica a les afores del centre, però que fos accessible a peu!! I aquest va ser fantàstic!!! Tranquil i amb molt ambient!!
La veritat és que vida d'alberg en vam fer ben poca. Tot el dia ens el passavem voltant per la ciutat i vistant museus, parcs nacionals, platjes... Així que a l'hostal només hi sopavem (a vegades), però sobretot, sobretot jugavem a cartes, miravem pel·lícules amb la resta d'allotjats o ens connectavem a internet per skypejar! 

2. Queen Victoria Market
Caòtic, acollidor i multicultural. Obre cada dia de la setmana excepte els dilluns i els dimecres. Detall important!!! Ves no us passi com a mi que em vaig proposar llevar-me d'hora un dimecres el matí (abans de marxar d'excursió al parc nacional) per comprar fruita al mercat i... resulta que estava tancat!!!
És un dels mercats a l'aire lliure més grans de l'hemisferi sud i, alhora, el més important de Melbourne. Una visita al Queen Victoria Market et pot tenir entretingut unes 2 o 3 hores ben bones!! I no exagero!! Quan diuen que és un dels més grans us ho podeu creure... la Boqueria es queda petita!!!

Al Queen victoria Market hi podeu trobar de tot: des de fruita i verdura fresca del dia a els aliments més exquisits i elaborats de la ciutat. També podeu trobar tots els souvenirs, des de samarretes, jerseis, falsificacions xines de samarretes del barça, sabates, quadres, i "pongos".





3. FLINDERS STATION
Flinders Station i els tramvies son la típica postal de Melbourne. Aquest edifici d'estil victorià va ser la primera estació de ferrocarril de Melbourne. Junt amb Federation Square, formen un dels punts de trobada de molts joves, visitants i turistes de la ciutat. Podem sentir la típica frase "I'll meet you under the clocks" referent als rellotges que es troben a l'entrada principal de l'estació i que marquen la sortida dels diferents trens en cada una de les andanes.
Però per nosaltres, el punt de trobada era el punt d'informació de Federation Square, en certa manera perquè era una mica més tranquil que l'entrada de l'estació i tenies espai suficient per seure i esperar els que feien tard!

Flinders Stations. Veieu els rellotges a l'entrada de l'estació?


4. FEDERATION SQUARE
El punt nostre punt de trobada de la ciutat (i de ben segur la de molts altres turistes). El costat de la històrica i impotent Flinders Station trobem una explosió de vidre, acer i geometria abstracta... si, és Federation Square.

Què hi trobem a la Fed Square?

- Punt d'informació:  Ampli, gran, amb una gran oferta de coses per veure, triar i remanar. Tant de la ciutat com del territori de Victoria. Una atenció excel·lent... ho vaig posar a provar per pregunta on podria trobar un "Domino's pizza"... una pregunta ben fora de lloc de les habituals "on està el museu?" "Quines ofertes de viatges per visitar Philip Island?"... arribo jo i pregunto... on puc trobar un "Domino's pizza" a la ciutat??? El pobre noi em va mirar volent dir... de debò que ho vols saber??!!  Si... és dimarts i avui les pizzes van a 5 dòlars, li vaig respondre!! I el noi, ben amable, va buscar el google el que li havia demant, em va imprimir el mapa i a més a més em va recomanar altres llocs per anar a sopar.
Ah, per cert... wifi gratuita a tota la plaça!!! (com ho tenim a la plaça major de Sant Llorenç?? i a plaça Catalunya??)

- Ian Potter Centre: National Gallery of Victoria: Aquí hi trobem la visita gratuïta "The Qantas airways Indigenous Galleries" una exposició subvencionada per l'aerolínia australiana Qantas sobre art aborígen.




- BMW Edge Amphitheatre
Teatre, auditori de 450 cadires al bell mig de la Federation Square amb vistes al Riu Yarra.




- SPECIAL EVENTS:
Durant els esdeveniments importants posen una pantalla gegant a la plaça i pots gaudir de l'esdeveniment de forma gratuita. Durant la setmana que vaig estar a Melbourne s'estava duent a terme l'Australia Open de tennis. Així que el dia de la gran final Djokovic vs Nadal ens en vam anar a Fed Square a veure el partit. La plaça plena!!! No hi cabia ni una agulla... però vam fer lloc per nosaltres.
Un partit etern!!! 6h a Fed Square, asseguts a terra, amb sol al principi, vent al vespre i pluja. Aprofitant entre set i set per aixecar-nos i estirar les cames, anar al lavabo o comprar alguna cosa al 7-eleven.

Federation Square plena a vessar

Pantalla gegant. Al fons Eureka Tower, l'edifici més alt de l'hemisferi sud.

Retrobament amb Isa a Melbourne!!

Intentant trobar una posició comfortable per mes de 5 minuts!

Quan plou i no tens paraigues... improvitzem amb cartrons o pilotes de platja al cap.



CONTINUARÀ....




1 comentari:

  1. Molt bé, Neus!

    Recordo les vacances d'estiu, viatges amb la caravana, estades en hotels, càmpings, albergs...
    i sobretot els diaris d'estiu i els albums de les vacances.

    Em fa feliç veure com plasmes tots aquests moments viscuts amb intensitat a través del que en podriem dir un diari virtual.

    Les noves tecnologies ho fan més atractiu, més perfeccionat, sobretot més accessible en les distàncies però no més entranyable que els fantàstics àlbums de paper.

    Vas marxar de Melburne just quan arribaven les innundacions, ho sabies?

    Seguiré pendent de les teves actualitzacions com sempre.

    Cuida't i una abraçada ben forta.

    La mare.

    ResponElimina